Oeps: koning Albert geweigerd in Italiaanse jachtclub omdat hij foute kleding draagt

PhotoNews - Fotomontage HLN
Wanneer je op vakantie gaat, wil je lekker relaxen in comfortabele kleding. Een zomers t-shirt of een korte short: alles om je helemaal in de vakantiestemming te brengen. Ook koning Albert (84) koos op vakantie in Italië voor zo'n look. Maar dat kwam hem blijkbaar duur te staan. 

Officieel blijft Albert II voor de rest van zijn dagen koning der Belgen. Maar een noeste werker is hij volgens velen nooit geweest. Albert wordt dan ook niet voor niks de ‘Vakantievorst’ genoemd. Zeker sinds hij met pensioen is reizen hij en Paola zowat fulltime de wereld rond. Maar op vakantie krijgt hij duidelijk geen koninklijke behandelingen, wel integendeel.  

De Italiaanse editie van Marie Claire ontdekte namelijk dat Albert en Paola de toegang geweigerd werd tot de jachtclub van Santa Maria di Leuca, een plaats op het uiterste puntje van het Italiaanse vasteland. Daar zouden ze aangemeerd zijn met hun luxejacht, de Alpa. Waarom Albert niet welkom was? Hij droeg een short of bermuda, en dat was volgens de dresscode niet toegelaten. 

En dus droop Albert terug af naar z'n boot om zich om te kleden. Dit keer koos hij voor een lange zomerbroek van het Franse modemerk Façonnable en een polo van Lacoste. Eenmaal binnen werd het er echter niet beter op voor het vorstenpaar: volgens ooggetuigen herkende de barman het koppel helemaal niet, en vroeg die zich luidop af wie Paola wel mocht zijn. 

Reporters / Crystal Pictures
KOS109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • fanny steylaerts

  Als Albert II en Paola in het land van Sinterklaas Pieter zijn, dan krijgt elke Belg meer loon: minder belastingen. PS.: (grapje) Kunnen we het onderhoudsgeld voor A en P niet aftrekken van de belastingen?

 • herman boeykens

  herman boeykens 1 koning in Belgie is er al 1 teveel hoeveel moet jan modaal blijven afgeven aan al die zakkenvullers inclusief politiekers

 • Tom Caers

  Deze man is nooit een koning geweest,profiteren van zijn "geboorterecht" das al wat hij kan. Koning der Walen meer niet.

 • Jef Geffen

  Binnen kort zoveel kroondragers als ministers. Moet toch plezant zijn dat ge de wereld rond kunt op kosten van een ander ( wij).

 • Eddy verhaeven

  die kan immers niet zelf varen laat staan zich zelf kleden .