Nu dat nog: Queen Elizabeth betrapt op rijden zonder gordel

BSRagency BSR Agency
De Britse prins Philip is klaarblijkelijk niet het enige lid van het Britse koningshuis dat het niet zo nauw neemt met de verkeersveiligheid. Oplettende fotografen namen gisteren beelden van koningin Elizabeth (93) die achter het stuur van haar koninklijke auto zat, zonder dat ze haar veiligheidsgordel om had.

De beelden van de Queen komen er een jaar nadat er in Groot-Brittannië een storm van kritiek neerdaalde op Elizabeths echtgenoot Philip (98), die toen een aanrijding met gewonden veroorzaakte en twee dagen later doodleuk zonder gordel achter het stuur werd gefotografeerd. Volgens Metro UK werd de Queen gefotografeerd in haar zwarte Range Rover nabij het landgoed Sandringham. Elizabeth droeg een sjaal rond het hoofd en een dikke winterjas, maar haar veiligheidsgordel was nergens te bespeuren. Het is niet duidelijk hoe ver de Queen reed, ook is niet geweten of er omringend gevaar was door andere voertuigen in het verkeer.

Hoewel koningin Elizabeth al 93 is, zou ze er volgens de New York Post geregeld op staan zélf te rijden, als de omstandigheden dat toelaten. De koningin leerde volgens de krant voor het eerst rijden in 1945, toen ze aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in dienst was van de vrouwelijke divisie van het Britse leger. Niet dat dat eigenlijk veel uitmaakt, want wettelijk gezien is de Queen de enige persoon in het Verenigd Koninkrijk die een voertuig mag besturen zonder rijbewijs.

Brokkenpiloot

Een jaar terug veroorzaakte prins Philip nog een botsing met zijn Range Rover. Volgens getuigen kwam de prins toen uit een zijweg van de A149 bij landgoed Sandringham en trok hij op zonder rekening te houden met aankomend verkeer. “Ik was een dwaas”, zou hij na het ongeluk, waarbij zijn Land Rover kantelde, hebben gezegd.

De inzittenden van de wagen waar hij mee botste, raakten lichtgewond. De baby in de auto bleef ongedeerd, evenals Philip zelf. Het ongeval wierp echter vragen op over zijn capaciteiten achter het stuur. Zeker toen de prins twee dagen na de crash opnieuw gezien werd, rijdend zonder veiligheidsgordel. De Britse prins werd berispt en leverde niet veel later zijn rijbewijs in.

BSRagency BSR Agency18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Declercq

  Mogelijk heeft ze een doktersattest waarbij zij vrijgesteld om de gordel te dragen.

 • Gerard Braeckmans

  OP de foto is niet te zien dat ze rijdt!

 • jef de boeck

  En dan . Kranig mens met ongelofelijk verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef voor haar land. Wat zij gepresteerd heeft voor haar land is ronduit bewonderenswaardig. Daar kunnen de Megans en Harry ‘s van deze wereld nog een ferme punt aan zuigen.

 • Arifiene De Laet

  Grote kans dat ze nog op haar eigen domein was. Het landgoed is 32 km² groot.

 • patrick de smedt

  deze foto is genomen in haar tuin waar geen gordel verplicht is,ze kan er dan ook geflitst worden want in haar tuin is de limiet 50km