Nog geen beslissing over DNA-test koning Albert II in zaak Delphine Boël

Photo News/VIER
Het Brusselse hof van beroep heeft zich donderdag, vroeger dan gepland, opnieuw gebogen over de zaak-Delphine Boël, die zich als dochter wil laten erkennen door Albert II. Er is nog geen beslissing gevallen of hij een DNA-test zal moeten afleggen.

De zitting van donderdag ging vooral over de juridisch beëindigen van de band tussen Jacques en Delphine Boël. Uit een DNA-test was eerder al gebleken dat Jacques Boël niet de biologische vader is.

Er werd donderdag nog geen uitspraak gedaan over het betwiste vaderschap. Die zou voor het einde van het jaar moeten volgen. Pas daarna kunnen de kwestie van het vaderschap van Albert II en de vraag om een DNA-test voor hem aangepakt worden.

Volgens Delphine Boël had haar moeder Sybille de Selys Longchamps tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorige koning van België. Ze outte zich in 1999 als de onwettige dochter van Albert II. In 2013 volgde een vordering om zich als dochter te laten erkennen door Albert II en de eis dat hij een DNA-test zou afleggen. Dat was mogelijk omdat Albert II sinds zijn aftreden in juli van dat jaar geen immuniteit meer genoot.

De zitting van donderdag was oorspronkelijk op 20 september gepland.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alex Wellens

  Als den Albert vrij van zonden was had hij al lang een staal beschikbaar gegeven

 • jean-pierre rejek

  Een jacht is veel belangrijker dan een dochter hé die wordt betaald door de belastingbetaler .

 • Ricci Latte

  Ik snap Justitie weeral niet, logica is een woord dat hen vreemd lijkt. Ze hadden jaren geleden die DNA-test al verplicht dienen te laten uitvoeren, den Albert was toch zo een braaf man... dus wat heeft hij te verliezen als hij oh zo onschuldig is... maar neen, de bureaucratie laat zich weer van hun schoonste kant zien. Waarom menig Belg het koningshuis de rug toekeert lijkt mij héél duidelijk.

 • Monique Peeters

  Hij moest zich schamen, hij is een laffaard!

 • Philippe Deckers

  Wat een zielige vertoning...