Exclusief voor abonnees

Nederland ziet prinses Amalia ontluiken: “Ik wil geen showversie van mezelf”

ANP
Prinses Amalia speelde een hoofdrol tijdens Koningsdag. Als voorbereiding op haar toekomstige taken, maar ook om jongeren te enthousiasmeren voor de monarchie.

De zon scheen nauwelijks op Koningsdag. En toch hadden twee feestvierders in Amersfoort een schaduw: koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Overal waar de blikvangers stonden en gingen, werden ze vergezeld door hun oudste dochter, prinses Amalia (15).

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Stausens

  De kleren maken de man (en blijkbaar ook de vrouw). Dat ze voor één keer eens over de grens kijken, naar onze oudste dochter van onze koning. Welke omschrijving gaan ze daar aan geven?

 • Lia Schuijt

  Geen show versie van zichzelf? Dit hele show gedoe moet maar eens stoppen. We leven niet meer in de middeleeuwen. Toen deden ze echt nog wat voor het volk nu is het alleen een riant kostenplaatje waar het volk niets aan heeft. Of laten ze ziekenhuizen bouwen of andere zaken die nodig zijn?

 • raymond van der craen

  Onbegrijpelijk dat de mensen dit nog blijven pikken dat zulke familie's in rijkdom en overvloed kunnen leven op kap van de gewone mensen die hard moeten werken voor hun centjes en waar 20% van die mensen vaak de eindjes niet meer aan mekaar kunnen knopen op het einde van de maand. De mensen worden dit beu en dat heb je al gezien aan de verkiezingsuitslag in Nederland j.l.

 • Jos Waelen

  Met in de toekomst een toelage van € 1.500.000 mag er ook wel wat voor terug komen. Jullie koning en koningin hebben tenminste nog besloten dat hun oudste dochter nog geen toelage hoeft te krijgen.

 • Jens Vranckx

  Wanneer stappen we eindelijk af van dat gedoe rond 'royalty'. Het is gewoon niet meer van deze tijd en niemand die het eigenlijk echt interesseert. Het zijn ook maar mensen.