Nederland viert haar verjaardag, maar kroonprinses Amalia moet gewoon naar school

Prinses Amalia tijdens Koningsdag in Zwolle.
ANP Prinses Amalia tijdens Koningsdag in Zwolle.
Vandaag is een bijzondere dag voor de Nederlandse prinses Amalia. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en Máxima viert haar veertiende verjaardag.

De Marinierskapel van de Koninklijke Marine verzorgt donderdagmiddag een besloten lunchconcert ter gelegenheid van Amalia's verjaardag. Het Prinses van Oranje-concert (Amalia heeft als troonopvolger de titel Prinses van Oranje) wordt gegeven in de gotische zaal van het voormalige stadspaleis Kneuterdijk in Den Haag, nu het gebouw van de Raad van State.

Amalia zal er niet bij zijn, zij zit vandaag gewoon op school. De kroonprinses gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, waar ze in het derde jaar zit.

In een interview in april sprak Willem-Alexander over zijn oudste dochter. "Zij moet zichzelf leren kennen", aldus de vorst. "Daarom zeg ik ook tegen Amalia: ken je eigen grenzen. Ga daar overheen. Maak fouten, dat heb ik ook gedaan, veel zelfs."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rania Desaegher

    Rare titel, wij moesten toch allemaal naar school op onze verjaardag. Wat is daar zo speciaal aan?