Nederland viert haar verjaardag, maar kroonprinses Amalia moet gewoon naar school

Prinses Amalia tijdens Koningsdag in Zwolle.
ANP Prinses Amalia tijdens Koningsdag in Zwolle.
Vandaag is een bijzondere dag voor de Nederlandse prinses Amalia. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en Máxima viert haar veertiende verjaardag.

De Marinierskapel van de Koninklijke Marine verzorgt donderdagmiddag een besloten lunchconcert ter gelegenheid van Amalia's verjaardag. Het Prinses van Oranje-concert (Amalia heeft als troonopvolger de titel Prinses van Oranje) wordt gegeven in de gotische zaal van het voormalige stadspaleis Kneuterdijk in Den Haag, nu het gebouw van de Raad van State.

Amalia zal er niet bij zijn, zij zit vandaag gewoon op school. De kroonprinses gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, waar ze in het derde jaar zit.

In een interview in april sprak Willem-Alexander over zijn oudste dochter. "Zij moet zichzelf leren kennen", aldus de vorst. "Daarom zeg ik ook tegen Amalia: ken je eigen grenzen. Ga daar overheen. Maak fouten, dat heb ik ook gedaan, veel zelfs."
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rania Desaegher

    Rare titel, wij moesten toch allemaal naar school op onze verjaardag. Wat is daar zo speciaal aan?