Nederland raakt maar niet uitgepraat over decolleté van koningin Máxima

Koningin Maxima
ANP Koningin Maxima
De Nederlandse koningin Máxima (48) ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Maar zelden staat ze zo in het middelpunt van de aandacht als tijdens Prinsjesdag dit jaar. De Nederlandse pers én het volk raakt dan ook maar niet uitgepraat over de robijnrode jurk waarin Máxima verscheen. Vooral het - naar koninklijke normen - gewaagde decolleté van Máxima gaat over de tongen. 

Ieder jaar op de derde dinsdag van september is het weer zover: dan vindt in Nederland Prinsjesdag plaats, de dag waarop de koning traditiegetrouw zijn troonrede voorleest. Toch was het niet Willem-Alexander, maar wél zijn vrouw koningin Máxima die met alle aandacht aan de haal ging. Zij scoorde namelijk met een indrukwekkende robijnrode jurk, met over de schouders en een deel van haar borst een soepele cape met glimmende steentjes. De halsuitsnijding van de rode jurk zou een groot contrast zijn met de voorbijgaande jaren, waar Máxima steevast koos voor outfits die haar decolleté volledig verhulden. 

“Hóe prachtig is Máxima op Prinsjesdag?”, schrijft Flair Nederland over de jurk. “De koningin blijkt borsten te hebben”, kopt nieuwssite Welingelichte Kringen. De Telegraaf schrijft dan weer “Maxima met gewaagd decolleté”, terwijl Mokkels uitpakt met “Decolleté van Maxima overtreft de baard van Willem-Alexander”. “De baard van de koning en het decolleté van Maxima zijn hét gesprek van de dag”, klonk het op Radio 538.

(lees verder onder de foto’s)

Photo News
Photo News

Veel reactie

Ook het Nederlandse volk laat het onderwerp overigens niet links liggen: via sociale media als Twitter regent het opmerkingen, commentaren en grappen over de opvallende jurk van koningin Máxima. Een greep uit de honderden tweets over het gebeuren: 
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annette hermens

  Henri, in dit geval niet, de koningin komt altijd achter de koning ... protocol ...

 • Henri Michon

  @ Annette - zoals het het een echte gentleman betaamt, liet de koning de twee dames voorgaan op het balkon. Hij liet de dames opnieuw voorgaan bij het verlaten van het balkon. Gewoon hoffelijkheid, meer niet.

 • annette hermens

  Maxima trekt alle aandacht, bij de balkonscene liep zij voorop ipv de koning, totaal ongepast ... evenals de sliertige haren, laten we zeggen het kon allemaal netter

 • DIRK RASSCHAERT

  Een geluk dat de Nederlanders taalgevoel hebben en spreken over het decolleté van de koningin en niet over het spleetje!!! (LOL)

 • andré joye

  Gewoonweg prachtig