Naast koninklijke gasten ook meer dan 1.000 burgers uitgenodigd op huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

AP
De Britse prins Harry (33) en zijn Amerikaanse verloofde Meghan Markle (36) nodigen meer dan 2.500 mensen uit om hun bruiloft op 19 mei in Windsor Castle nabij Londen bij te wonen, zo heeft Kensington Palace vandaag bekendgemaakt.

De 2.640 uitgenodigde mensen zullen de aankomst van bruid en bruidegom en hun gasten kunnen bijwonen, alsmede het konvooi van koetsen zien, wanneer die het slot verlaat, aldus een tweet van Kensington Palace. 

Tot de genodigden behoren onder meer 1.200 burgers van over heel het land. Zij worden gekozen door de Lord Lieutenants, de vertegenwoordigers van de Britse monarchie in elk deel van het Verenigd Koninkrijk. "Aan hen is gevraagd om een mix van leeftijden en achtergronden te selecteren", zo staat te lezen in een verklaring.

Daarnaast zullen ook 200 mensen van liefdadigheidsinstellingen aanwezig zijn alsook 100 leerlingen van twee lokale scholen waar prins Harry en Meghan een sterke band mee hebben. 

"Deze bruiloft zal, net als alle bruiloften, een moment van plezier en vreugde zijn", besluit het koninklijk paleis. Na de viering zal het koppel in een koets rondrijden om zo veel mogelijk mensen mee te laten genieten van hun heuglijke dag.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Van de Moortele

    Op wiens kosten ?

  • frank triolet

    Schandalig en er zijn mensen die op straat moeten slapen.