Na de klacht van Harry: Mail on Sunday blijft achter de publicatie van Meghans brief staan

Meghan en Harry in Zuid-Afrika.
REUTERS Meghan en Harry in Zuid-Afrika.
De Britse krant Mail on Sunday lijkt niet wakker te liggen van de juridische stappen die Harry en Meghan hebben genomen. De krant staat nog steeds achter de publicatie van de privébrief die de hertogin van Sussex in februari schreef aan haar vader. Dat laat de Mail on Sunday woensdag weten in een reactie aan Britse media.

Harry en Meghan lieten dinsdag via hun advocaten weten naar de rechter te stappen omdat de krant en moederbedrijf Associated Newspapers bezig zouden zijn met een campagne “om valse en opzettelijk denigrerende verhalen” over de Sussexes te verspreiden. De brief valt daar volgens Harry en Meghan onder. “De Mail on Sunday blijft achter het gepubliceerde verhaal staan en zal de zaak sterk verdedigen”, reageert de krant nu.

In de handgeschreven brief aan Thomas Markle, waarvan gedeeltes in februari werden gepubliceerd, schrijft Meghan hoe hard het haar kwetst dat haar vader steeds naar de pers stapt met onjuiste verhalen. De prins liet dinsdag in een verklaring weten dat de teksten uit zijn verband zijn gerukt en enkel zijn gepubliceerd om lezers te misleiden. Ook dat weerspreekt de Mail on Sunday. “We ontkennen dat de brief van de hertogin op welke manier dan ook is geredigeerd om de betekenis ervan te veranderen.”

Harry en Meghan klagen de media aan wegens onder meer het onjuist delen van privé-informatie en inbreuk van copyright. De kosten van de rechtszaak betalen de twee, die momenteel in Afrika zijn, uit eigen zak. Als ze het proces winnen, schenken ze een eventuele schadevergoeding aan een organisatie tegen pesten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Munster

    Wat voor een vader is dat die een privé brief doorspeelt aan een tabloid? Het zoveelste incident in een lange rij dat die kerel veroorzaakt heeft en die dan nog het lef heeft om verongelukt te reageren als alle contacten doorgeknipt worden.