Meghan Markle schopt alweer tegen de schenen van de Queen en deelt verboden filmpje

Meghan Markle.
NEWSPIX Meghan Markle.
Er hangt (alweer) onweer in de lucht tussen de Britse koninklijke familie en Meghan Markle (38) en prins Harry (35). De twee veroorzaken ontsteltenis binnen Buckingham Palace door een filmpje, dat enkele maanden geleden nog werd verboden door het paleis wegens te lichtzinnig en te frivool, toch te delen met de wereld.

In de video zien we de Hertogin van Sussex grappen en lol maken met een glinsterende feesthoed op het hoofd en een toeter in de mond. Ze viert in het clipje het succes van het septembernummer van de Britse Vogue, waar ze gasthoofdredacteur voor was, met Edward Enninful, de hoofdredacteur van het gerenommeerde modeblad. Er was dan ook reden voor een feestje: het nummer werd de meest verkochte editie ooit voor Vogue. 

Toch werd het vrolijke ‘achter de schermen’-filmpje verboden door Buckingham Palace. Het was te frivool, te lichtzinnig, niet ernstig genoeg voor een royal. De Queen vreesde dat het beeld van Meghan met een feestmuts en een toeter haar eeuwig zou blijven achtervolgen, of zelfs kunnen worden ingezet als ‘Megxit meme’ om vervolgens de wereld rond te gaan. “In alle eerlijkheid, het paleis verafschuwt dit”, klinkt het in de Britse media. “Dit maakt van Meghan een doelwit voor spot. Het laat alleen maar zien waar haar prioriteiten liggen: likes krijgen en clicks genereren.”

Toch delen

Van die kritiek trekken Meghan en Harry zich dus niets aan. Nu ze afstand nemen van de monarchie en alle strikte regels die daarbij komen kijken, hebben ze klaarblijkelijk beslist de video alsnog te delen met de wereld. Met alle gevolgen vandien, zo stellen koninklijke bronnen. “De Britse koninklijke familie vindt het verschrikkelijk dat de video toch gepost is”, luidt het. “Deze actie wordt beschouwd als de zoveelste provocatie tegenover de conservatieve houding van de monarchie.”

Het volledige filmpje kan je hieronder bekijken:

Dit bericht bekijken op Instagram

Earlier today @edward_enninful, the Editor in Chief of @britishvogue shared: “#ForcesForChange, guest edited by The Duchess of Sussex @SussexRoyal, was our fastest-selling issue in the history of #BritishVogue ( sold out in 10 days) and the biggest-selling issue of the past decade. I can't wait to see what 2020 has in store...” • To celebrate, we wanted to share this never before seen video behind the scenes with Edward and The Duchess of Sussex on the creation of this special issue. Please note, this was filmed last August in London. Congratulations to all of those who took part in the 2019 September issue, and huge thanks to those who supported and helped make this a success! Video credit: Directed by @kloss_films Copyright @sussexroyal

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op
71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Liliane Vervliet

  AUB Chantal ! Diana was een dame ! Deze soap figuur echter.....

 • chantal browaeys

  De nieuwe Diana

 • Michel de Coorebyter

  Zou ze de koninklijke familie zo veel als mogelijk willen schaden en eens daar gekomen als klap op de vuurpijl van Harry scheiden? Misschien voor eigen gewin?

 • Joke Rutten

  Ze hebben gelijk dat ze doen waar ze zin in hebben. Conservatieven is niet meer van deze tijd

 • emiel wouters

  Misschien vallen zo ook de kaartenhuisjes ineen. Zodat we allemaal leren gewone mensen te zijn. met gebreken en eigenschappen. Die we mogen waarderen.