Meghan Markle schopt alweer tegen de schenen van Britse hof: “Buckingham Palace is in shock”

Fotomontage HLN
Er zou (alweer) onweer in de lucht hangen tussen de staf van Buckingham Palace en Meghan Markle (37), de hertogin van Sussex. Dat stelt Angela Levin, die gedurende een langere periode gesprekken met prins Harry (34) had en een biografie samenstelde over de man van Markle. Volgens de schrijfster moet Meghan steeds meer op haar tellen passen: “Haar riskant gedrag wordt als een fiasco aanzien.”

“Meghan is een prachtige, intelligente en ambitieuze vrouw. En het is haar bedoeling om die kwaliteiten luid en duidelijk aan de wereld te laten zien. Zelfs al neemt ze daarmee het risico de koninklijke hofhouding tegen zich te keren”, stelt de schrijfster. “En ik kan melden dat Buckingham Palace, dat niet te spreken is over de vastberadenheid van Meghan om dingen op haar manier te doen, al verregaande acties heeft ondernomen om haar bezigheden in te perken.”

Meghan zou zich er niet zomaar bij neerleggen dat de teugels strak worden aangetrokken. “Nee, er hangt onweer in de lucht”, meent Levin. “De leden van de koninklijke familie hopen nu dat Meghan zich gedeisd houdt en dat ze enkele maanden van haar pasgeboren zoontje Archie zal genieten, zonder nog méér koninklijke protocollen te breken. Maar ze heeft al vaak genoeg haar eigen ‘publiciteitsmachine’ laten draaien, zelfs al verstoort ze daarmee het werk en de procedures van het Britse hof.” 

Catastrofe

De schrijfster van de biografie over Harry stelt dat Buckingham Palace de aankondiging van baby Archie door prins Harry als “een catastrofe” aanziet. De kleine prins was al acht uur eerder geboren, voor plots verspreid en bevestigd werd dat Meghan aan het bevallen was. Niet veel later was de hertogin van Sussex dan zogezegd bevallen van een zoontje. “Waarom wou ze de wereld zo bedotten? Niemand die het weet.” 

“Buckingham Palace was compleet in shock”, aldus de schrijfster. “Meghan is een royal en het is ontzettend belangrijk dat over zaken als de bevalling zelf niet gesproken wordt. Het paleis heeft Meghan op de vingers getikt en haar nogmaals hun mantra op het hart gedrukt: ‘Als er twijfel is, hou dan gewoon je mond.’” 

Tijdlijn vol ophef 

Het Britse hof is dus not amused. En het is niet de eerste keer. Volgens Angela is dit de zoveelste beproeving voor de koninklijke familie sinds Meghan en Harry in het huwelijksbootje stapten. “Het is verre van eenvoudig geweest. Meghan slaagt er maar niet in om aanslepende familieconflicten uit de krantenkoppen te houden. Bovendien stapten meerdere stafleden al op, waaronder haar persoonlijke persverantwoordelijke.” 

Meghan zou haar zaakjes het liefst zelf regelen, maar ze vergeet dat er binnen de monarchie een strikte hiërarchie bestaat. Daarin staan de hertog en hertogin van Sussex op de vierde plaats. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze bij de planning van activiteiten rekening moeten houden met achtereenvolgens de agenda van de Queen, prins Charles en William en Kate. Door dat een aantal keren niet te doen, stalen Meghan en Harry belangrijke aandacht voor bijvoorbeeld de goede doelen van de andere leden van de koninklijke familie.

Tegenstellingen

Over van alles en nog wat dient te worden overlegd, maar daarin blijkt Meghan tot nu toe niet sterk. Levin geeft de extravagante ‘baby shower’ in New York als voorbeeld, waarvan het paleis vooraf geen weet had. Was dat wel het geval geweest, dan was het haar zeker afgeraden. De Windsors proberen enige afstand te houden van het leven van celebrities en de jetset. Meghan trekt het echter juist aan. Het was reden genoeg om het kantoor van Harry en Meghan op Buckingham Palace onder te brengen, onder de staf en de communicatieafdeling van de koningin. 

Angela Levin ziet daar ook een tegenstelling met Harry. Die wil graag een ‘normaal’ en rustig’ leven, met alleen aandacht als het goede doelen als geestelijke gezondheid of de Invictus Games ten goede komt. Meghan daarentegen wil haar vleugels uitslaan en een rol spelen op het wereldtoneel. Hoe dat te rijmen valt, weet Levin niet.

Bekijk ook: 5 regels waar Meghan Markle zich ‘moest’ aan houden
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Scheuts

  Oh ironie, als je weet dat de Queen haar eigen Philip niet de baas kon, want hij leefde zijn eigen leven, met alles erop en eraan. En al die maîtresses van de voorgangers van bobonne. Egocentrisch is Markle zeker, maar Diana en Kate en de rest zijn het evenzeer.

 • robrecht Peeters

  Vergeet niet dat niet William maar vooral Harry close was met zijn moeder en veel meer dan een buitenstaander hij weet hoe zijn moeder door het Hof en vooral zijn vader nu niet direct met veel respect bejegend werd. The Queen had bijvoorbeeld haar zoontje tot de orde had kunnen roepen inzake Camilla terwijl hij toch door deze buitenechtelijke relatie de monarchie in gevaar bracht. Meghan zou wel eens zijn weerwraak kunnen zijn.Harry kent iets van militaire tactiek en pokeren. Tit-for-tat.

 • Dominique Hermys

  Dat mens is jaloers op de jeugd.

 • Paul DHuyvetter

  Laat die mensen van de koningshuizen eens gewoon doen en werken zoals iedereen. Artikels over hoe de koningshuizen hun rijkdom opbouwden zouden wel eens interessanter kunnen zijn dan over nieuwe prinsjes. Hun fortuin, o.a. opgebouwd door diefstal en uitbuiting in de voormalige kolonies, kan best dienen voor reparatie (bijvoorbeeld in Congo) en het verkleinen van de historisch racistische kloof tussen arm en rijk met de bevolking in het zuiden.

 • Jean Paul Leyman

  Dat die oude taart maar is opstapt, gedaan met al die oude tradities