Meghan Markle krijgt wind van voren wegens kledingkeuze tijdens herdenking: "In elk opzicht ongepast"

EPA
Nadat de hertog en hertogin van Cambridge maandag hun pasgeboren zoon vreugdevol hadden verwelkomd, verschenen prins Harry en Meghan Markle op een herdenkingsplechtigheid in Londen. Maar niet iedereen kon de look van de voormalige actrice appreciëren.

Het verloofde paar kwam hand-in-hand aan voor de herdenkingsdienst van Stephen Lawrence, een 18-jarige zwarte man die 25 jaar geleden werd vermoord tijdens een racistisch geïnspireerde aanval.

De toekomstige echtgenote van de prins droeg een zwart mouwloos kleed met V-hals en riem van Hugo Boss. Een bijpassende clutch en pumps maakten de outfit af.

Photo News

Terwijl het modemagazine Vogue opmerkte dat de deelname van het koppel aan de herdenking een "keerpunt voor de Britse koninklijke familie zou kunnen betekenen" - omdat de royals van oudsher worden ontmoedigd om hun politieke opvattingen publiekelijk te uiten - vonden critici de kledingkeuze van Markle niet geschikt voor de sombere herdenking in een kerk.

Photo News

"Het is een herdenkingsdienst voor een moordslachtoffer. In een kerk. Is het dan te veel gevraagd van Rachel (het populaire personage dat de actrice speelde in de serie 'Suits') om zich te bedekken en dus een jasje aan te trekken, nylonkousen te dragen en dat rommelige kapsel voor een keer vaarwel te zeggen?", klonk het op Twitter. 

Photo News

"De outfit is in elk opzicht ongeschikt", luidde een andere commentaar.

Photo News

Of een "echte fashion faux pas", volgens anderen.

AFP

"Dus Meghan Markle draagt DIT tijdens een herdenking? Iemand heeft een lesje in fatsoen nodig. Goeie genade. Alles om de aandacht weer op zichzelf te vestigen na de geboorte van het prinsje", merkte een andere criticaster op.

EPA
Getty Images
Photo News
AFP110 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ignace Offermans

  Totaal oneens met alle critici.

 • eduard janssens

  Die dat ongepast vinden zijn niet veel gewoon zeker, hier is niks mis mee !

 • Fidji Peeters

  Ze was er toch? Wat is nu belangrijker: haar aanwezigheid of haar présence? Er zijn mensen die vitten op alles.

 • Lydia Appelmans

  Een mooi broekpak was beter geweest met die spillebeentjes. Of mag dat ook niet ? Ocharme die vrouw...

 • Mike Vanderkerken

  Niets mis mee, het is een herdenking, het is geen winter dus moet ze niet zonodig met een trui met nekkraag rondlopen. Ze heeft een zwarte jurk aan, dat is voldoende.