Kroonprinses Elisabeth krijgt officiële postzegel voor haar 18de verjaardag

EPA
Op 25 oktober blaast kroonprinses Elisabeth 18 kaarsjes uit. Om dat te vieren pakt Bpost uit met een gelimiteerde, officiële postzegel van de royal. De foto werd genomen door koning Filip in de tuinen van het Kasteel van Laken. 17 jaar geleden prijkte de prinses ook al op een postzegel.

Het volledig postzegelblaadje is te koop vanaf maandag 21 oktober op de webshop van Bpost en in de grotere postkantoren. In samenspraak met het Paleis werd er beslist om een foto te gebruiken die zo dicht mogelijk bij haar 18de verjaardag genomen werd, meldt Bpost in een persbericht. De foto werd genomen door papa Filip.

Voor Prinses Elisabeth is een eigen postzegel echter geen primeur. In 2002, op haar eerste verjaardag, prijkte ze reeds op een speciale postzegeluitgifte. Ook deze uitgifte is gelimiteerd in oplage. De zegels zijn online te koop en in de grotere postkantoren.

bpost
bpost

Bekijk ook: Prinses Elisabeth poseert in een broek van Zara
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roland Vanlerberghe

  En Lowieke, het knechtje van de koolmarchand, die kreeg op zijn 67 jaar een maandelijks pensioentje van 1.180,76 euro van de regering na een loopbaan van 53 jaar. Dat is toch nog wat anders nietwaar.

 • Rudolphe V.DeBaere

  Wat een prachtige jonge dame ! En 18 is voor eenieder van ons een mijlpaal in ons leven. Meestal beëindigen van de middelbare studies, overgang naar universitair onderwijs, op kot gaan met (te veel) vrijheid (LOL), ... 18, de wereld ligt aan je voeten, denk je.

 • Verstappen Martine

  En wat gaat ons dat kosten ?

 • Danny De Ruelle

  En alle andere 18 jarigen mogen er voor betalen, schaf dat koninklijk circus toch eens eindelijk af

 • Jean Paul Peelos

  Een postzegel. Daar gaat dat kind gelukkig mee zijn. Foei. Wat een bedoening. Onder vrienden: wat kreeg jij voor je 18 jaar, ik een Ferrari. En jij? Ne postzegel!!! Onvoorstelbaar in 2019.