Kroonprinses Elisabeth is jarig: zo spendeert een 16-jarige royal haar vrije tijd

Het Paleis plaatste op Facebook enkele foto's van de jarige Elisabeth, onder meer met hondje Jeep.
RV Het Paleis plaatste op Facebook enkele foto's van de jarige Elisabeth, onder meer met hondje Jeep.
Prinses Elisabeth, die vandaag 16 jaar wordt, doet aan diepzeeduiken en kookt graag. Dat meldt het paleis in een aangepaste biografie van de kroonprinses.

Het oudste kind van koning Filip en koningin Mathilde is sinds 21 juli 2013, de dag dat haar vader de troon besteeg, de troonopvolgster. Ze gaat naar school in het Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel, waar ze les krijgt in het Nederlands. Ze spreekt ook Frans en Engels en volgt Duitse taalles. Ook haar vader is de drie landstalen machtig.

Naar aanleiding van haar verjaardag vandaag heeft het paleis de biografie van de prinses op de website monarchie.be aangepast. De meeste informatie was al gekend, maar er zitten ook nieuwe elementen in. Zo blijkt dat de prinses erg sportief is en graag in de keuken staat. "Thuis houdt ze van koken en ontdekt ze graag nieuwe recepten", klinkt het.

‪Bedankt! Merci! Danke! Thank You! #Birthday #SweetSixteen #Princess #Elisabeth #Belgium #16 #King #Queen #RoyalFamily #RoyalPalace #Brussels

Een foto die is geplaatst door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) op

Hiken

En nog: “Elisabeth is erg sportief. Ze gaat regelmatig skiën, speelt tennis, zeilt en doet aan diepzeeduiken. Ze is graag in de natuur en gaat graag ‘hiken’. Ze spreekt ook regelmatig af met haar vrienden”, zo luidt het nu op de site van het paleis.

Ze volgt ook pianoles en houdt van verschillende muziekgenres. Ze leest graag boeken en laat zich hierdoor ook inspireren. Buiten haar schooluren zet ze zich als vrijwilliger in voor naschoolse begeleiding aan kinderen met leerproblemen. Ze heeft al meegeholpen in een zorginstelling voor ouderen, in de daklozenwerking en heeft zich al ingezet voor mensen met een beperking.

Vandaag wordt haar verjaardag gevierd in privésfeer, aldus het paleis. Mama Mathilde moet vanavond nog vertrekken naar Bangkok, waar ze morgen aanwezig is op de crematieceremonie van de overleden koning Bhumibol. 

"Bedankt voor uw verjaardagswensen! Merci pour vos vœux d'anniversaire! #SweetSixteen", staat bij een van de nieuwe foto's die door het Paleis is vrijgegeven.
RV "Bedankt voor uw verjaardagswensen! Merci pour vos vœux d'anniversaire! #SweetSixteen", staat bij een van de nieuwe foto's die door het Paleis is vrijgegeven.44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Van de Moortele

  Mensen toch.Ik begrijp al deze reacties vanuit verschillende standpunten. Maar parasitair gedrag is ook in de wereld van fauna en flora een gegeven. Een neutraal standpunt tot op het moment dat ook planten en dieren kunnen gaan stemmen.

 • dominique van beylen

  ik zou niet graag in haar plaats zijn, wonen in een gouden kooi, 16 jaar worden en niet uit de bol kunnen gaan, misschien wel mogen maar niet kunnen, ik wil niet ruilen met haar , ook niet voor al dat geld, wij gaan naar 't stad, gaan shoppen, en wat mag zij doen ????

 • Christiane Beckers

  Hartelijke gelukwensen prinses Elisabeth met uw 16 de verjaardag!

 • Eddy DESMET

  Een gelukkige verjaardag ! Leve de Monarchie !

 • Marie-Jeanne LOOSE

  Wat een prachtig meisje. Gelukkige verjaardag.