Krant slaat alarm over veiligheid van huwelijk van Harry en Meghan

EPA
Na hun huwelijk in St. George's Chapel op 19 mei zullen de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan in een open rijtuig door de hoofdstraat van Londen rijden. De krant Daily Express vindt dat een enorm risico.

"Er zijn zoveel plekken waar schutters zich kunnen verstoppen en terroristen dingen kunnen laten vallen op de stoet. De 3 kilometer lange route komt langs honderden flats, huizen, winkels en balkons die het koninklijke paar zullen overzien terwijl ze langsrijden", klinkt het in de krant.

Sarajevo

De Daily Express maakt zelfs een vergelijking met de Bosnische hoofdstad Sarajevo waar in de jaren negentig bezoekers van de markt vanaf de omringende bergen werden beschoten met mortieren, waarbij tientallen doden en gewonden vielen. "Angst voor een Sarajevo-achtige aanslag bij huwelijk prins Harry en Meghan Markle", luidt in de verontruste krant. Voor het huwelijk van Harry en Meghan worden 3.000 politiemannen en militairen ingezet, dat is goed voor zo'n 2,5 procent van alle beschikbare agenten in Engeland en Wales. De veiligheidsoperatie is gedeeltelijk uitdagender dan voor het huwelijk in 2011 in Londen van prins William en Kate Middleton, omdat toen door veel bredere straten werd gereden met de koets.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Raoul van Hauwaert

    Altijd maar mensen bang maken om te verkopen. Op de dag van de trouw zal er zoals steeds niets erg gebeuren. Rot media, crëeren alleen maar angst en hebben zelden of nooit een positive invloed op de maatschapij.