Koninklijk gezin naar Egypte, vlak na de aanslag

Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen (archiefbeeld).
Photo News Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen (archiefbeeld).
Het koninklijk gezin heeft de eindejaarsperiode in Egypte doorgebracht. Volgens een lokale krant streken Filip, Mathilde en hun vier kinderen afgelopen weekend neer in het land waar vrijdag nog een aanslag gepleegd werd.

De Egyptische veiligheidsdiensten namen geen enkel risico na de bomaanslag op een bus met toeristen nabij de piramides van Gizeh, waarbij vier mensen om het leven kwamen. In Aswan, waar het koninklijk gezin overnachtte in het Sofitel Legend Old Cataract-hotel, werden strenge maatregelen genomen, weet de krant Al-Masry Al-Youm. Zo werden tijdens de verplaatsingen van het gezelschap telkens meerdere straten afgesloten.

Het gezin bezocht onder meer de dam op de Nijl, de Philae-tempel, de onvoltooide obelisk, de tempel van Kom Ombo en die van Edfu. Ook een uitstap naar het 200 kilometer noordelijker gelegen Luxor stond op het programma. Na drie dagen zat de trip er alweer op.

Het paleis geeft geen commentaar op de berichtgeving in de Egyptische pers. Koningin Mathilde bezocht het land eerder al. Eerder vertelde ze dat ze in haar jeugd vrijwilligerswerk gedaan heeft in de sloppenwijken van Caïro. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rita Slegers

    Geweldig dat onze koninklijke familie toch naar dat mooie land gaat. Ze hebben gegarandeerd genoten in het mooie Egypte.