Koningshuis kost leger 2,2 miljoen

photo_news
Het koningshuis kostte vorig jaar 2, 2 miljoen euro aan Defensie. Dat is de kostprijs van de 34 militairen die zijn gedetacheerd naar het koninklijk paleis. Voor het eerst zijn deze cijfers bekendgemaakt door de minister van Defensie, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

De koninklijke familie omringt zich met 34 militairen, van wie 9 officieren. 24 van hen zijn Nederlandstalig, 10 Franstalig. Zij worden door Defensie ter beschikking gesteld van de monarchie en werken op alle niveaus. Drie chauffeurs van het paleis zijn ook gedetacheerd door Defensie.

In 2013 bedroeg de globale jaarlijkse kost 2.073.398 euro voor 32 mensen, antwoordde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) op een parlementaire vraag van Barbara Pas (VB). Vorig jaar was dat bedrag gestegen tot 2.249.328 euro voor 34 medewerkers. De twee extra mensen zijn de leden van het Huis van Koning Albert, dat na diens troonsafstand in het leven werd geroepen. Het totale budget van Defensie bedroeg vorig jaar 2,5 miljard euro.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels