Koningshuis boven carrière: ook deze royals gaven naast Markle hun job op

AFP
Wanneer prinsen of prinsessen een partner kiezen zonder blauw bloed, dan geven die laatsten vaak hun job op in ruil voor een koninklijk bestaan. Kort nadat prins Harry en Meghan Markle hun verloving aankondigden, werd bekend gemaakt dat Markle haar rol als advocate in de serie 'Suits' zou opgeven. Zij is daarmee niet de eerste die het koningshuis boven haar wereldlijke carrière plaatst. 

Ook koningin Maxima van Nederland leidde ondanks verre adellijke voorouders een burgerlijk bestaan. De Argentijnse Máxima Zorreguieta Cerruti studeerde economie in Buenos Aires en werkte daarna voor verschillende banken, onder andere voor Deutsche Bank. Na haar verloving met prins Willem-Alexander werd ze full-time verloofde, prinses en tenslotte koningin. 

Koningin Maxima
125684 Koningin Maxima

Letizia Ortiz Rocasolano van Spanje was vroeger journaliste. Ze werkte onder andere voor de Spaanse krant 'La Nueva España', bij het persagentschap EFE en voor de nieuwszenders Bloomberg en CNN+. Aan haar carrière kwam een einde toen ze in 2004 met Felipe VI trouwde. Sinds 2014 is ze koningin van Spanje. 

Koningin Letizia van Spanje
Photo News Koningin Letizia van Spanje

Dit lot is niet enkel de vrouwelijke partners vaak beschoren. Ook Daniel Westling gaf zijn carrière als fitnessinstructeur op. De gediplomeerde vrijetijdspedagoog combineert sinds 2010 op unieke wijze zijn beroep met zijn liefdesleven: in dat jaar trouwde hij als haar personal trainer met de Zweedse kroonprinses Victoria. Hij is de eerste echtgenoot zonder blauw bloed binnen het Zweedse koningshuis. 

Kroonprinses Victoria met prins Daniel
Photo News Kroonprinses Victoria met prins Daniel

Voor Charlène Wittstock in 2011 met Albert II van Monaco trouwde, was ze een succesvolle zwemster. Ze haalde in de disciplines vrije slag en rugslag meerdere gouden en zilveren medailles en nam ook deel aan de Olympische Spelen in Sydney in 2000, waar ze als lid van het Zuid-Afrikaanse team de vijfde plaats haalde. 

Charlène Wittstock
Photo News Charlène Wittstock

We blijven in dezelfde familie; Charlènes echtgenoot is de zoon van Grace Kelly, die in 1956 haar Hollywoodcarrière opgaf om met Rainier III van Monaco te trouwen. Ze speelde in verschillende Hitchcock-films en won in 1955 een Oscar voor beste actrice voor haar rol in "The Country Girl". 

Grace Kelly
kos Grace Kelly
Grace Kelly en James Stewart in Rear Window (1954) van Hitchcock.
BELGAIMAGE Grace Kelly en James Stewart in Rear Window (1954) van Hitchcock.

De Franse Marie Cavellier tenslotte studeerde marketing en PR in New York. Ze werkte voor verschillende reclamebedrijven in New York en Parijs en daarna ook voor het nieuwsagentschap Reuters in Genève. Toen ze prins Joachim van Denemarken ontmoette, werkte ze voor ING. Sinds 2014 is ze de tweede vrouw van prins Joachim. 

Marie Cavellier en prins Joachim van Denemarken met hun pasgeboren dochtertje op 27 januari 2012.
AFP Marie Cavellier en prins Joachim van Denemarken met hun pasgeboren dochtertje op 27 januari 2012.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mirko Di Wallenberg

  Alle voornoemde voorbeelden hadden een carrière, die langzaam maar zeker op z'n einde liepen, dus kiezen ze allemaal eieren voor hun geld, om een warm nest te hebben tot in de kist!

 • Mustafa Weinbaum

  Als je keihard de lotto wint... waarom zou je dan nog werken?!

 • Ludo Wouters

  In Nederland zijn er ook die geboren worden als prins Kristen, en die gaan wel werken voor de kost. Spijtig dat Laurent niet eerst was geboren, dan had hij voor een jaar of twee koning geweest en was België door al zijn fratsen nu een republiek.

 • ALAIN CATRY

  En al die royalties fans langs de baan om te juichen waar hun belastingsgeld gaat !

 • Kirsten Cardon

  @ludo Wauters: spijtig genoeg is Laurent als prins geboren...