Koningsdag in Nederland: koningin Máxima draagt trendy broekrok van Belgisch modehuis Natan

Twitter
De nederlandse koningin Máxima (47) draagt vandaag tijdens Koningsdag een zandkleurige combinatie van het Belgische modehuis Natan. Het gaat volgens Nederlands modekenner Josine Droogendijk - gespecialiseerd in de kledingkeuze van de Oranjes - om een culotte, oftewel een opgehipte broekrok, met bijpassende, gedecoreerde top en schuine hoed. “De culotte is de trend van dit moment”, aldus Droogendijk.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De schuine hoed laat, zo stelt Droogendijk, keurig volgens het protocol de linkerkant van het gezicht onbedekt. “Volgens de etiquette uit vervlogen tijden hoort een vrouw rechts van de man te zitten of lopen, en door deze hoedenregel kunnen man en vrouw elkaar dan goed aankijken, ondanks de hoed.”

Zo’n beetje driekwart van Máxima’s kasten hangt inmiddels vol met werken van het Belgische modehuis dat sinds 1983 in handen is van couturier en baron Edouard Vermeulen (62). Natan kleedt heel wat leden van koninklijke families zoals koningin Paola, koningin Mathilde en koningin Máxima die van hem een heel palet aan jurken, pakjes en broeken in allerlei stoffen, kleuren en lengtes bezit. 

screenshot NOS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Duyck

    Vind ik niet kunnen , nederlandse koningin moet nederlands dragen punt

  • jos beverke

    Die draagt letterlijk en figuurlijk de broek in het Nederlandse koningshuis....

  • roger brouwers

    Precies een broek om in den hof mee te gaan werken.Heb blijkbaar mijn beroep gemist