Koningin Paola zal niet aanwezig zijn op Te Deum

EPA
Koningin Paola zal volgende week donderdag het traditionele Te Deum ter gelegenheid van Koningsdag niet bijwonen. Koning Albert zal zonder zijn vrouw, die in september getroffen werd door een herseninfarct, naar de dankviering komen.

Ook prinses Astrid en haar man prins Lorenz zullen erbij zijn als het Te Deum wordt gezongen. Ook de komst prins Laurent en prinses Claire is bevestigd. Volgens de traditie is de regerende koning niet bij het feest waar hij zelf wordt geëerd, en ook koningin Mathilde is er volgens datzelfde gebruik niet bij.

Prins Laurent liet al enkele keren verstek gaan, maar zal er volgende week normaal gezien wel bij zijn. Het omstreden lid van de koninklijke familie lag vorig jaar nog onder vuur voor zijn omstreden bezoek aan de Chinese ambassade in de zomer van 2017. Hij deed dat in militair kostuum, iets waarvoor hij geen toestemming had gevraagd aan de regering. Die besliste daarom in maart dit jaar om 15 procent (46.000 euro) van Laurents toelage in te trekken. Laurent tekende in september bij de Raad van State beroep aan tegen die beslissing. De zaak loopt nog steeds.

Koningsdag valt in België altijd op 15 november omdat dit de naamfeestdag is van de eerste Belgische koning, Leopold I.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dominique van beylen

  Paola zit nog te mokken. Ze is nog altijd kwaad op haar echtgenoot .

 • Raoul Rouma

  Ze heeft niets om aan te doen, het sukkeltje.

 • Freddie Lamers

  Ook deze levenslange best betaalde steuntrekkers ontkomen niet aan de tand des tijds, die hen ook voorziet van lichamelijke klachten net als ieder ander mens.

 • Carl Vangenechten

  Koningin Paola zal niet aanwezig zijn op Te Deum, ze zal zich laten vertegenwoordigen door Delphine Boël.

 • Johan Vandeloo

  mooi, zouden beter ergens naar een parenclub gaan, zij met adamo hij met zijn minnaressen,,,,