Koningin Mathilde wil de Belgische jongeren doen lezen tijdens lockdown: “Pak eens een boek”

Mathilde roept jongeren op om te lezen.
YouTube Mathilde roept jongeren op om te lezen.
Koningin Mathilde wil de Belgische jongeren die in lockdown zitten door de coronacrisis aan het lezen krijgen. De vorstin plaatste dinsdag een filmpje op YouTube waarin zij een stukje voorleest uit het bekroonde Franstalige jeugdboek ‘Jusqu’ici tout va bien’.

De jeugdroman won onlangs de Prix Première Victor voor jeugdboeken, een van de meest prestigieuze Belgische boekenprijzen. Het boek vertelt over Jozef, een jongen die bereid is alles te doen om zijn leven in eigen hand te nemen en zich uit de achterstandsbuurt te worstelen waar hij met zijn ouders woont.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • imke de meester

  de bibliotheken zijn dicht, terecht, dus hebben we geen boeken.

 • Emi De graeve

  zo lijkt het alsof lezen ook een uitzonderlijke situatie geworden is ... Kinderen zouden normaal al lezend moeten opgroeien. zo was dat bij velen in de "goede oude tijd" tenminste;

 • Joery Goubert

  Geef de mensen wat ze nodig hebben in het ziekenhuis. Schenk liever iets naar alle zieken die vechten voor hun leven. En Koning flipper zou beter met de dolfijnen gaan spelen. Maak een eerlijke federale regering waar mensen voor gestemd hebben.

 • Paul Verbeeck

  Ze kunnen ook anders helpen , dat ze een (groot) deel van hun dotatie ter beschikking stellen om deze crisis te bestrijden .