Koningin Mathilde ontvangt Duitse Bambi Award voor liefdadigheid

Benny Proot
Koningin Mathilde (46) krijgt de Bambi Award voor liefdadigheid. Dat heeft de organisator, het Duitse mediabedrijf Hubert Burda, donderdag bekendgemaakt. De Bambi Awards worden gezien als de belangrijkste mediaprijzen in Duitsland. Dit jaar vindt de jaarlijkse awardceremonie plaats op 21 november in het Duitse Baden-Baden.

“Hare Majesteit Koningin Mathilde van België vertegenwoordigt niet alleen een land, ze is een rolmodel voor alle mensen in Europa”, klinkt het. De jury verklaart dat ze “haar rol als moeder van het land ver over de landsgrenzen heen vervult” omdat ze zich inzet voor kinderen en gezondheidsthema’s. Zo voert ze campagne tegen cyberpesten, zet ze zich in voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen en voor kinderrechten wereldwijd met de kinderrechtenorganisatie Unicef.

De Bambi Awards worden al sinds 1948 jaarlijks uitgereikt en zijn “een eerbetoon aan mensen die de Duitse bevolking hebben geïmponeerd en geïnspireerd”. De naam van de prijs is gebaseerd op het figuurtje uit de gelijknamige Disneyfilm.

Ook de Deense prinses Mary, de vrouw van kroonprins Frederik, mocht de Bambi Award voor liefdadigheid al eens in ontvangst nemen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel Bamps

    liefdadigheid met geld dat ze van ons cadeau krijgt. Andermans geld uitgeven is niet moeilijk!