Koningin Mathilde ontmoet kinderen in sloppenwijk in New Delhi

Staatsbezoek India

BELGA
Koningin Mathilde heeft vandaag in India het International Center for Research on Women (ICRW) bezocht. De vorstin stapte daarbij spontaan af op de inwoners van een van de armste wijken van New Delhi en maakte een praatje met hen.

Het ICRW wil jonge vrouwen en meisjes helpen bij hun emancipatie. Het centrum ligt in het hart van Dakshinpuri, een van de vier armste wijken van de Indiase hoofdstad. De koningin werd er ontvangen met gezang en dans en hield er aan om vervolgens te spreken met de inwoners van de wijk, onder wie heel wat kinderen.

Koningin Mathilde maakte in het centrum kennis met het programma 'Plan-It Girls', dat door het ICRW is ontwikkeld voor adolescenten in de hoofdstad. Bedoeling is de jonge vrouwen competenties meegeven, en dan vooral wat betreft professionele integratie. Leraars, ouders en kinderen, maar ook mannen nemen aan het programma deel om de vrouwen te steunen bij hun emancipatie. Ongeveer 10.000 studentes volgen het momenteel.

Het doel van het ICRW is de jonge Indiase vrouwen duidelijk maken "dat ze een plaats hebben in de maatschappij en dat ze hun lot in eigen handen kunnen nemen", benadrukt de organisatie.

Mathilde is sinds zondag in India voor een vijfdaags staatsbezoek. De delegatie trekt morgen naar Mumbai (Bombay), waar de vorstin onder meer zal deelnemen aan een activiteit van Unicef.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mirko Di Wallenberg

  Men moet wel eerlijk blijven, want Mathilde is NIET naar de echte sloppenwijken geweest, want deze kinderen hebben allen propere nieuwe kleding aan, en als ze die gekregen hebben enkel omdat Mathilde komt is dit echt een schande!

 • didier de coster

  waarom moet ze zover reizen om armoede te zien , dat ze hare fiets neemt en enkele kilometers verder is het al van dat .... en al de rest , wat een bende hypocrieten daar aan het hof , echt waar ; weg ermee met dat circus , er echt genoeg van , walgelijk

 • Andre Perneel

  Zou deze lieve dame niet beter die boodschap verspreiden in de sloppenwijken rond Brussel ? Daar is nog OO... Zo veel te doen

 • Guy muis

  die kids zijn tenminste gelukkkig met wat ze hebben,hier haar eigen kids worden bedorven met het geld van de belastingbetaler,schandalig!

 • danny bylemans

  In plaats eten te geven of de kinderen te helpen in plaats van daar haantjes te schudden