Ga naar de mobiele website
^ Top

Koningin Mathilde neemt duurzaamheidsprijs in ontvangst

Koningin Mathilde neemt de duurzaamheidsprijs in ontvangst.
Getty Images Koningin Mathilde neemt de duurzaamheidsprijs in ontvangst.
Koningin Mathilde heeft vrijdagavond in Düsseldorf de Duitse Duurzaamheidsprijs in ontvangst genomen. Ze krijgt de prijs voor "haar betrokkenheid bij sociale en humanitaire projecten", via onder meer het Koningin Mathildefonds en Unicef.

De stichting achter de "Deutscher Nachhaltigkeitspreis" had eerder deze week al bekendgemaakt dat ze koningin Mathilde de onderscheiding zou geven. Bij de uitreiking in Düsseldorf hield de koningin ook een korte toespraak. Daarin pleitte ze er onder meer voor het betrekken van jongeren bij het nastreven van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

"De voornaamste belanghebbenden van de ontwikkelingsagenda zijn de burgers en leiders van morgen: de jongeren," klonkt het. "Laten we luisteren naar hen, naar hun bezorgdheden, hun verwachtingen en hun aspiraties. Hun inbreng en hun engagement zijn essentieel voor een duurzame toekomst."

Koningin Mathilde beklemtoonde ook dat het belangrijk is iedereen toegang te geven tot onderwijs en gezondheidszorg. "Zonder onderwijs en gezondheidszorg blijven wereldwijde werkgelegenheid en voorspoed een onmogelijke droom", zei ze. "Investeren in ontwikkeling betekent, in de eerste plaats, investeren in mensen. Wanneer we praten over duurzaamheid moeten we mensen altijd op de eerste plaats zetten."
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nancy De Mol

  Er zijn heel veel gewone mensen die deze prijs verdienen en die zich daar volop voor geven. Schandalig.

 • Geert Van de Moortele

  Ons geld uitdelen.Daar hoef je géén koningin voor te zijn of juist wel.

 • Ricci Latte

  Och-gottekes toch, wat een prestatie zeg !!! Alles wordt haar in de schoot gegooid, dan kan ik het ook !!!

 • chantal vanlaere

  Eigenlijk doet ze weinig maar leent haar naam aan een ngo

Meld een bug