Koningin Mathilde: "Het is wel aanpassen zonder Elisabeth"

Photo News

Kinderen die het nest verlaten, dat is ook voor onze royals een lastig moment. Koningin Mathilde liet alvast weten dat het aanpassen is in het paleis, nu prinses Elisabeth (16) in het buitenland studeert.

Een paar weken geleden verhuisde kroonprinses Elisabeth naar Wales, waar ze de komende twee jaar zal studeren aan de United World College Atlantic. Dat is een exclusief internaat waar voornamelijk royals en miljonairs plaatsnemen aan de schoolbanken. Ze zal er ook het hele schooljaar door verblijven en enkel in de vakanties terugkeren naar België.

Tijdens de herdenkingsmis voor koning Boudewijn, afgelopen weekend in Laken, was ze er dus niet bij. Koningin Mathilde liet wel weten dat ze het 'heel goed' stelt in Wales. "Maar het is voor ons wel even aanpassen", voegde ze eraan toe.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arny Sierens

  Waarom moet de opleiding eigenlijk 2 jaar in het buitenland?

 • Arny Sierens

  Joanna, met alle respect maar jouw reactie is compleet naast de kwestie. Het leed is het grootst bij wat jou zelf overkomt. Je hoeft leed dus niet te gaan vergelijken.

 • Luc Parijs

  Dat ze hun kind in eigen land laten studeren, dan moeten ze het niet missen ! Een schande ! De souvereinen vinden de universiteiten van hun eigen land niet goed genoeg zeker ?

 • Dominique Meunier

  Heel mooie familie onze koninklijke familie, heel veel klasse , een gelukkig gezin .

 • joanna clinck

  mensen die hun kind voor altijd verliezen (dood) dat is veel erger!!