Koningin Mathilde als femme fatale op cover stripalbum

Filip & Mathilde - Femme Fatale
Ballon Media Filip & Mathilde - Femme Fatale
Het is een beeld dat we niet vaak te zien krijgen: koningin Mathilde die niets meer om het lijf heeft dan enkel de Belgische vlag. Maar volgens tekenaar Charel Cambré is dat net wat de cover van zijn nieuwe stripalbum, ‘Femme Fatale’, nodig had. “Mathilde is een schoon madame”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. 

Chambré maakt al langer strips over het Belgische koningshuis: de reeks ‘Filip & Mathilde’. De titel van het album moest rijmen op de vorige stripboeken, dus koos de tekenaar voor ‘Femme Fatale’. “Mooi meegenomen, zo kon ik Mathilde eens in vol ornaat op de cover zetten", vertelt hij. Schrik voor reactie van het koningshuis heeft hij in ieder geval niet. “Al denk ik achteraf wel: ben ik nu niet iets te ver gegaan? Maar tijdens het tekenen ben je vooral bezig met hoe ik ze zo mooi mogelijk kan tekenen. Ik zet ze neer zoals ik denk dat ze zijn. Voor mij is Mathilde een vurige dame en Filip eerder een droogstoppel.”

Femme fatale is vanaf 4 september te koop en wordt uitgegeven bij Ballon Media.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Naomi Somers

    Heel triest dat dit gedaan wordt...

  • Lucas Vissers

    Ziet er zo veel beter uit ! Niet zo truttig !

  • Marianne Van den Lemmer

    Oh waw, die strip wil ik meteen gaan kopen... NOT!