Koningin Elizabeth eert overleden vriendin met opvallende broche

Queen Elizabeth
ANP Queen Elizabeth
Vorige week moest de Britse koningin Elizabeth (93) afscheid nemen van haar goede vriendin Jeanie, gravin van Carnarvon. Op de begrafenisplechtigheid droeg de vorstin een speciale broche als eerbetoon aan haar overleden vriendin. 

83 werd gravin Jeanie,  tien jaar jonger dan koningin Elizabeth. Toch waren de twee erg goed bevriend. Zo goed bevriend zelfs, dat de vorstin persoonlijk naar de begrafenisplechtigheid kwam, iets wat haar niet altijd lukt. De uitvaart vond plaats in het ondertussen wereldberoemde Highclere Castle, waar de serie ‘Downton Abbey' opgenomen werd. Ook de Britse koningin zou grote fan zijn van de reeks, en geen enkele aflevering missen. 

Elizabeth en Jeanie kennen elkaar al tientallen jaren. De koningin is meter van Jeanies oudste zoon George, de achtste en huidige graaf van Carnarvon. Om haar verdriet uit te drukken, droeg ze een opvallende broche op haar verder sobere outfit. Het kostbare kleinood droeg ze voor het eerst in 1956, bij de doop van Jeanies oudste zoon. Ideaal dus om zowel de vrolijke als de treurige tijden te herdenken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.