Koning Willem-Alexander 'photobombt' traditioneel familieportret op skivakantie

De Nederlandse koninklijke familie tijdens de jaarlijkse fotosessie in Lech.
ANP De Nederlandse koninklijke familie tijdens de jaarlijkse fotosessie in Lech.
De Nederlandse koninklijke familie viert traditiegetrouw vakantie in het Oostenrijkse skigebied Lech. Vanochtend moesten de Oranjes er echter tiptop uitzien, want het was weer tijd voor de jaarlijkse fotosessie. Omsingeld door pers poseerden prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters voor de camera.

Als er één ding opvalt aan de foto's die vanochtend zijn gemaakt, is het wel het plezier dat de Oranjes uitstralen. Zo is onder meer te zien hoe koning Willem-Alexander en zijn neefje Claus Casimir het fotomoment speels onderbreken door te 'photobomben.’ De familie barst in lachen uit.

Het was geen straf voor de koninklijke familie om in Lech te poseren. De weersomstandigheden waren namelijk ideaal voor een fotoshoot. De temperaturen schommelen rond het vriespunt, maar door het aangename zonnetje merkten de Oranjes weinig van de kou. Vorig jaar was dat wel anders: toen was het -22 graden.

Naast koning Willem-Alexander en zijn gezin hebben ook prinses Beatrix en prins Constantijn met vrouw en kinderen aan de persontmoeting deelgenomen. 

De fotosessie is de ‘prijs’ die de Oranjes ‘betalen’ om tijdens de rest van het verblijf in het Oostenrijkse wintersportoord verlost te worden van de pers. Fotografen die aan de sessie deelnemen, beloven de familie daarna met rust te laten. Die afspraak werpt al 15 jaar zijn vruchten af.

ANP
ANP
ANP
ANP
ANP
ANP
ANP14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ineke Visser

  Heerlijk ontspannend om ze te zien.

 • Pieter Martens

  Wat anders als onze houten klazen.

 • ans rohlof

  Prachtige foto's van onze Nederlandse Koninklijke familie de top

 • Peter Buckens

  Wat een leuke spontaniteit bij die Hollanders altijd! Ik zie ons stijve harken dit nooit doen!

 • robert van puyenbroeck

  Ik moet het zelf betalen dus mijn skivakantie vier ik thuis, zonder sneeuw.