Koning luncht met Afrikaanse staatshoofden

Vlnr: de president van Burkina Faso Roch Marc Christian Kabore, president van Tsjaad Idriss Deby, Koning Filip en de Malinese president Ibrahim Boubacar Keita.
EPA Vlnr: de president van Burkina Faso Roch Marc Christian Kabore, president van Tsjaad Idriss Deby, Koning Filip en de Malinese president Ibrahim Boubacar Keita.
Koning Filip kreeg vrijdagmiddag hoog bezoek uit Afrika. In het Paleis Brussel kwamen de staatshoofden van Burkina Faso, Mali, Mauritanië en Tsjaad langs. Tijdens een lunch spraken de heren met elkaar over ontwikkelingssamenwerking, diplomatie en defensie.

Samen met Niger vormen de vier eerder genoemde Afrikaanse landen de zogenoemde G5 Sahel-organisatie. Ze werken samen op het gebied van ontwikkeling en veiligheid. Daarbij krijgen de landen steun van onder meer de Europese Unie en de Verenigde Naties.

Mali en Burkino Faso zijn partnerlanden van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddy depaepe

  die hebben geld nodig en veel kastelen

 • mireille GELDOF

  Daar was toch een of ander minister bij ,ik zie het hem niet alleen doen.Toch dagelijkse kost lunchen,bezoekjes,reisjes meepikken. Wie zal dat betalen???????

 • roland peeters

  Moet hij geen dotatie inleveren,want hij staat tussen de corruptste leiders van Afrika.Voor Alexander De Croo zal er nu geen vuiltje aan lucht zijn ,want hij is daar om geld uit te delen,en dat is Alexander zijn hoofddoel!

 • rudolf jacobs

  hebben die betaalt???? met maaltijd checks,