Exclusief voor abonnees

Koning Filip en koningin Mathilde charmeren tijdens coronacrisis, maar waar zijn prins Laurent en koning Albert?

Koning Filip tijdens een Skype-sessie met medewerkers van het ziekenhuis in Woluwe.
RV Koning Filip tijdens een Skype-sessie met medewerkers van het ziekenhuis in Woluwe.
Van zelfgebakken wafels voor bewoners van een woonzorgcentrum tot een Skype-sessie met medewerkers van een ziekenhuis in Woluwe: koning Filip (59), koningin Mathilde (47) en hun kinderen toonden de voorbije dagen dat ze enorm begaan zijn met de gevolgen van de coronacrisis. Uit het kamp van de andere Belgische royals, prins Laurent (56) bijvoorbeeld, bleef het opvallend stil. En da’s opmerkelijk in vergelijking met de koningshuizen in andere Europese landen. Royaltywatcher Mario Danneels geeft tekst en uitleg. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wim Vanderhaegen

  Ze moeten de mensen nu niet lastig vallen. Ze hebben zo al hun handen vol werk

 • danny bylemans

  Als we straks na de crisis een ontwikkelings land zijn geworden is zien wat de koning bijdraagt evenveel als wat Europa nu bijdraagt NIETS

 • jo vandenberghe

  Die hebben zich ingegraven of zijn nog aan het skieen?Net als de EU we horen of zien ze niet meer,ingegraven hun centen aan het tellen?

 • Christian Deckers

  Die hebben geen door ons betaalde PR-ploeg die hen dat alles opdraagt. Verder is het prima dat Flip en Mathilde zich empathisch opstellen naar de burger, de burger moet dit 365 dagen per jaar, zonder een jaar over te kunnen slaan.

 • marie-claire de bosscher

  Laurant en Albert zitten in hun kot, zoals het moet !