Koning Filip brengt prinses Eléonore terug naar school op de eerste schooldag

Koning Filip brengt prinses Eléonore naar school in Brussel.
Photo News (Christophe Licoppe) Koning Filip brengt prinses Eléonore naar school in Brussel.
Ook voor de kinderen van Filip en Mathilde zit de vakantie er weeral op. Voor de jongste twee klonk de schoolbel vandaag. Koning Filip bracht zijn jongste dochter Eléonore naar het Sint-Jan Berchmanscollege. Broer Emmanuel werd door mama Mathilde naar school in Kessel-Lo gebracht.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Voor de 11-jarige Eléonore is het haar laatste jaar in het lager onderwijs. Volgend jaar mag ook de jongste telg van het gezin naar de middelbare school gaan. De koning ging mee naar binnen op school met zijn dochter. Koningin Mathilde ging met zoon Emmanuel naar de Eurekaschool in Kessel-Lo, waar kinderen met leerstoornissen les volgen. De prins start er dit jaar in het tweede middelbaar.

Prins Gabriël begon vorige week al aan zijn opleiding in de International School of Brussels in Watermaal-Bosvoorde. Ook kroonprinses Elisabeth geniet onderwijs in het Engels. Zij zit in haar laatste jaar middelbaar op het UWC Atlantic World College in Wales. 

Koning Filip brengt prinses Eléonore naar school in Brussel.
Photo News (Christophe Licoppe) Koning Filip brengt prinses Eléonore naar school in Brussel.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mia Lammens

  Heel mooi, ouders die hun kinderen steunen en begeleiden. Ook al is dit niet nodig, een vaderhand is een steun, wie je vader ook is. Dit besef komt wanneer vader er niet meer is, en dat is pijnlijk.

 • Rudy Claes

  Eleonore zou beter haar papa naar school brengen !

 • Fons Dewaele

  Pieter Martens en Nico Lietaert, elke ouder beslist toch zelf hoe en met wat hun kinderen naar school gaan. Of gaan jullie dit beslissen misschien. Overigens een mooi gebaar van vader en moeder.

 • Pieter Martens

  Wat een verschil met Nederland daar gaan ze met de omafiets met krat voorop naar school daar hoeven ze niet met het handje vast gehouden worden. Zijn misschien daar eerder volwassen.

 • Nico Lietaert

  Ist nog een peuter? Ze is 11 jaar zeg. Mijn dochter zei dat ze groot genoeg is om haar plan te trekken.