Koning Albert II heeft nog geen dna-test afgelegd

EPA
Koning Albert II heeft zich nog niet onderworpen aan een dna-test. Dat menen althans de advocaten van Delphine Boël te weten. 

Ter herinnering: in oktober vorig jaar oordeelde het Brusselse hof van beroep dat Jacques Boël niet de wettelijke noch de biologische vader is van Delphine Boël. Het hof beval koning Albert II toen om binnen de drie maanden een dna-test te ondergaan. "Delphine Boël heeft zich onderworpen aan die test, maar dat is volgens onze kennis nog niet het geval voor koning Albert II", zo geven Marc Uyttendaele en Yves-Henri Leleu, twee van de drie advocaten van Delphine Boël, vandaag aan in een persbericht.

Cassatieberoep

Albert II heeft nog tot 8 februari om een cassatieberoep te formuleren. Uyttendaele en Leleu herinneren eraan dat "in tegenstelling tot wat de verdediging van Albert II aanvoert, een eventuele voorziening in cassatie hem niet zal vrijstellen om een standpunt in te nemen over deze test.”

Ofwel onderwerpt hij er zich aan, ofwel weigert hij de test. In dat laatste geval, aldus de advocaten van Delphine Boël, zal dat aanzien worden als een "vermoeden dat hij wel degelijk de vader van Delphine is".

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yvan Walleyn

  Nieuwe schande voor Belgenland! Maar t` zal er nog bij kunnen zeker.

 • jurgen hens

  Worst het ni hood tijd dat ze dat afschaffen koningen enzo. Dat heeft toch niks meerwaarde voor de bevolking meer. Striokt ook niet meer met onze democratische cultuur nu he??? Ge word gewoon zo geboren. Geboren worsen om heel uw leven te profteren van allemaal voordelen. Op kosten van echte mensen. Waar ze eigenlijk een beetje hautain op neer kijken. Mor ik zal eens waaien op de nationale feestdag voor mijn dotatie.

 • Dean Vanbosch

  Heeft deze meer rechten dan een andere Belg?Ik dacht dat je na een uitspraak van een rechtbank,30 dagen de tijd hebt om hoger beroep aan te tekenen?

 • annie laureys

  Hoe laf kan je zijn , ook al is hij koning geweest, hij heeft ze gemaakt ,en moet er voor uitkomen

 • maud hallett

  Dat is niet meer nodig, iedereen weet nu toch al dat ze zijn dochter is