Knallende ruzie in Spaans koninklijk huis: "Letizia toont haar ware aard"

Koningin Letizia van Spanje.
Photo News Koningin Letizia van Spanje.
Spanje heeft een nieuw koninklijk schandaal. In een video die op paaszondag gemaakt is bij de kathedraal van Palma op Mallorca is te zien hoe koningin Letizia (45) de arm van haar schoonmoeder, koningin Sofia (79), wegslaat wanneer die laatste haar kleindochters omhelst voor een foto. "Geen enkele grootmoeder verdient op zo'n manier te worden behandeld. Letizia heeft haar ware karakter getoond", twitterde gisteren de Griekse kroonprinses Marie-Chantal.

Op de beelden is te zien hoe koningin Letizia verhinderde dat er een foto werd gemaakt van haar schoonmoeder, koningin Sofia (79), met de prinsessen Leonor (12) en Sofía (10). Bij het verlaten van de kerk had oma haar armen om haar kleindochters geslagen en bij de deur stopte ze om de buiten wachtende fotografen de kans te geven foto's te maken.

Letizia wilde daar duidelijk niets van weten en saboteerde de opnamen door opzichtig door het beeld te lopen, en te gaan frunniken aan de haren van Leonor die vervolgens de arm van oma Sofia bozig wegsloeg. "Nog ongemanierd ook", oordeelden Spaanse twitteraars. Koning Felipe probeerde zijn vrouw te kalmeren, maar toen was het kwaad al geschied.

Boze kranten

Spaanse kranten pakten gisteren op hun websites en Twitter meteen flink uit. Dat het niet boterde tussen Sofia en Letizia werd al lang gefluisterd, maar nu was er bewijs. Sofia had al eens geklaagd dat ze haar kleindochters nooit te zien kreeg en ook niet mocht langskomen of oppassen. Dat laatste is een taak die Letizia alleen gunt aan haar eigen moeder en volgens de critici heeft ze nu ook de relatie tussen oma en Leonor vergiftigd.

Vandaar ook de zeer ongebruikelijke uitbarsting van Marie-Chantal, getrouwd met kroonprins Pavlos, de zoon van Sofia's broer koning Constantijn. Marie-Chantal en haar man hebben ook om een andere reden een hekel aan Letizia, die vorig jaar bijvoorbeeld demonstratief wegbleef bij de viering van de vijftigste verjaardag van Pavlos waar haar man wel was.

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje met hun dochters prinses Leonor en prinses Sofía
Photo News Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje met hun dochters prinses Leonor en prinses Sofía

Ruziënde schoonfamilies

De 'Grieken' staan nog onvoorwaardelijk achter hun nichtje prinses Cristina, die door Felipe en Letizia in de ban is gedaan vanwege de malversaties van haar man Iñaki Urdangarin. Pavlos' zus Alexia vergezelde gisteren Cristina bij de herdenkingsmis voor grootvader Don Juan. Volgens kwade tongen was er in het Escorial alles aan gedaan om te voorkomen dat er foto's gemaakt konden worden van Felipe, Letizia en Cristina in één beeld.

Nuchtere reacties waren er ook. De koninklijke familie is net als alle andere families, met zwagers die elkaar niet kunnen uitstaan, ruziënde schoonmoeders en schoondochters, en in dit geval een onbeholpen Felipe die graag de familievrede bewaart, zo luidde menige conclusie.

Koningin Sofia en haar schoondochter koningin Letizia
Photo News Koningin Sofia en haar schoondochter koningin Letizia60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • krista notelaars

  Letizia was een gewone nieuwspresentarice en heeft geluk gehad is rijk geworden door te trouwen met de spaanse koning maar of altijd alles meezit dat valt nog af te wachten.

 • Lydia Appelmans

  Hier in België is het ook niet allemaal koek en ei, maar ze kunnen het goed verstoppen

 • Willem Pots

  sommige schoonmoeders kunnen heel venijnig hun "recht" op contact met de kleinkinderen uitspelen, alleen al om hun schoondochter te treiteren. Zulke vetes komen veel voor en de grootste slachtoffers daarin zijn die kleinkinderen zelf ! Volgens mij is dat exact wat hier nu gaande is.

 • ALBERT DEPLUS

  Nog beter dan in Thuis en Familie. Edelen, welke Edelen, man, man, man

 • Lieve Vandamme

  Prinsen en prinsessen, maar geef mij maar het "gewone" dagelijkse leven zonder al die schijnvertoningen!! En hun geld mogen ze ook houden, want daar wordt ook voor geruzied....

Video