Kensington Palace roept hulp in van Instagram: “Te veel seksistische commentaren”

Kate Middleton en Meghan Markle
EPA Kate Middleton en Meghan Markle
Het personeel op Kensington Palace is wekelijks vele uren bezig met het filteren van seksistische, racistische en andere kwetsende commentaren op sociale media. Die zijn vooral gericht aan de hertogin van Cambridge Kate en Meghan, de hertogin van Sussex.

Volgens Hello! is verbaal en schriftelijk geweld niet alleen gefocust op (vrouwelijke) leden van het Britse koninklijk huis, maar ook tegen mensen die positieve commentaren over de royals op sociale media plaatsen.

Kensington Palace zegt dat het probleem zo groot is geworden dat ze de hulp hebben ingeroepen van Instagram. Dat bedrijf heeft speciale teams die accounthouders helpen met het oplossen van deze problemen.

"We monitoren al vanaf het begin de comments op sociale media. We kunnen bepaalde woorden blokkeren, maar daar wordt creatief omheen gewerkt door gebruikers. Ieder geval van dreiging met geweld wordt aangegeven bij de politie, gebruikers worden geblokkeerd. Het is arbeidsintensief en tijdrovend, maar er is geen andere manier is om het te controleren", aldus een verklaring Kensington Palace.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.