Kate poseert voor jarige Britse Vogue

Kate Middleton is te zien in een fotoreportage in de Britse Vogue, ter ere van diens jubileum. Het is de eerste keer dat de Britse prinses poseerde voor een modeblad.

Kate zoals we haar nooit eerder zagen, dat is hoe Vogue de prinses wil presenteren in het juninummer. Omdat het blad dit jaar 100 jaar bestaat, ging het een samenwerking aan met de National Portrait Gallery in Londen. Kate zet zich sinds 2012 in voor die instantie, waardoor de stap om haar te vragen niet zo groot was. 

Eerbetoon
De Britse fotograaf Josh Olins nam de foto's voor zijn rekening en het resultaat mag er zijn. Kate schittert in casual kleding in een landelijke omgeving. Hoofdredactrice Alexandra Shulman is dolblij: "Ik ben verheugd dat de hertogin met ons en de National Portrait Gallery wilde samenwerken. Het resultaat van die unieke samenwerking is een hulde aan ons honderdjarig bestaan en een passend eerbetoon aan een jonge vrouw wier voorliefde voor fotografie en het platteland bij iedereen bekend is."

Vanaf vandaag is in de National Portrait Gallery alvast een voorproefje te zien op een tentoonstelling ter ere van het Vogue-jubileum. Het juninummer met de fotoshoot ligt vanaf donderdag 5 mei in de Engelse schappen en is daarnaast wereldwijd te downloaden.