Kate Middleton schittert met favoriete tiara Diana

Twitter Daily Express
Catherine (Kate) Middleton, hertogin van Cambridge, heeft tijdens een staatsbanket in Buckingham Palace gisteren de favoriete kroon van haar overleden schoonmoeder prinses Diana gedragen. Kate combineerde de zogenoemde Cambridge Lover's Knot Tiara, die is belegd met diamanten en parels, met een prachtige ketting en bijpassende witte parels als oorbellen.

De 35-jarige brunette vergezelde haar man prins William (35) in een lichtroze japon van het Amerikaanse modemerk Marchesa met lange mouwen en een diepe V-hals, om haar juwelen zo goed te laten uitkomen.

De Britse koningin Mary kocht de Cambridge tiara in 1914. Sindsdien ging de kroon over van koningin Elizabeth naar prinses Diana. Na haar onverwachte overlijden in 1997 werd die in een kluis in het paleis bewaard totdat deze werd overgedragen aan Kate. De tiara werd ontworpen door een koninklijke juwelier op aanvraag van Mary.

Diana gaf ooit te kennen dat het ding zo zwaar is dat het haar hoofdpijn bezorgde. Desondanks vond ze het zo bijzonder de tiara te dragen, dat ze deze als haar favoriet bestempelde.

Het is niet de eerste keer dat Kate met de peperdure tiara is gespot. In december 2016 droeg ze het hoofdversiersel tijdens een receptie met haar schoonfamilie in Buckingham Palace.

Het Britse koningshuis organiseerde het banket gisteravond om het Spaanse koningspaar koning Felipe en koningin Letizia welkom te heten in Engeland. De Spaanse royals hadden gistermiddag al een theemoment bij Charles en Camilla na een rondleiding langs kunstvoorwerpen in Buckingham Palace en een ontvangstceremonie door koningin Elizabeth. De Spaanse koning en zijn vrouw zijn drie dagen te gast in Groot-Brittannië. Het laatste Spaanse staatsbezoek aan Londen was 31 jaar geleden.

De Spaanse koningin Letizia met de Britse Queen, prinses Kate in de achtergrond in gesprek met prins Harry.
photo_news De Spaanse koningin Letizia met de Britse Queen, prinses Kate in de achtergrond in gesprek met prins Harry.