Ga naar de mobiele website
^ Top

Kate en William slepen blad met topless foto's voor gerecht

REUTERS
Kate Middleton en haar echtgenoot prins William hebben vandaag een kort geding aangespannen tegen het Franse magazine Closer, dat topless foto's van de prinses heeft gepubliceerd. Volgens het Britse prinsenpaar zijn die foto's een aanslag op hun privéleven.

Closer heeft exclusief en gespreid over maar liefst vijf pagina's foto's van Kate en William gepubliceerd terwijl ze op vakantie waren in de Provence (Luberon). Op verschillende beelden, die genomen zijn met een telelens, is de prinses topless te zien. In Groot-Brittannië wordt geschokt gereageerd. Een woordvoerder van het koninklijk paleis noemde de publicatie "grotesk en een ongerechtvaardigde inbreuk op hun privacy".

Niet verborgen
Maar volgens de redactie van Closer deed het koppel geen moeite om zich te verbergen. Ze vinden de Britse reactie overdreven. Verschillende Britse kranten zouden de foto's al aangeboden gekregen hebben, maar zijn (voorlopig) niet van plan ze te publiceren.

Prinses Diana
De gevoeligheid voor het recht op privacy van de koninklijke familie heeft onder meer te maken met het tragische lot van Diana, moeder van William. Als kroonprinses werd ze jarenlang achtervolgd door de roddelpers. Ze kwam om toen haar auto -achtervolgd door paparazzi- met hoge snelheid tegen een brugpijler botste in Parijs.

Prins William en Kate Middleton.
photo_news Prins William en Kate Middleton.


Meld een bug