Juridische documenten onthullen: “Britse prins Andrew randde vrouw aan in huis van miljardair Epstein”

De Britse prins Andrew
ap De Britse prins Andrew
Net na bekend werd dat zijn oude vriend Jeffrey Epstein (66) zich van het leven zou hebben beroofd, komt de Britse prins Andrew (59) zelf ook ongunstig in het nieuws. De tweede zoon van koningin Elizabeth wordt volgens diverse media beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens een bijeenkomst in het huis van Epstein.

Volgens de vrijgekomen rechtbankpapieren vond het incident plaats in 2001. Het slachtoffer in kwestie zou de jonge universiteitsstudente Johanna Sjoberg zijn geweest. Volgens haar zou prins Andrew zijn hand op haar borst hebben gelegd in het appartement van Epstein in New York.

Het Britse koningshuis heeft de beschuldigingen volgens de BBC resoluut van de hand gedaan. “Iedere suggestie van ontoelaatbaar gedrag met minderjarigen is absoluut niet waar.”

De documenten zijn onderdeel van een zaak uit 2015, waarin de Britse socialite Ghislaine Maxwell, tevens een vriendin van prins Andrew, voor de rechter werd gesleept omdat zij minderjarige meisjes voor Epstein zou hebben geregeld.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Zjeppe Fierens

  Eens benieuwd hoe snel dit deksel op de pot gaat...

 • Johan Van Biesen

  Ja, het Britse koningshuis, waar Jimmy Saville een vriend aan huis was, die doen nooit iets verkeerd natuurlijk...

 • Francois staen

  Daar komt verder niets meer van in huis , wie kent wie en het wordt geregeld .

 • Pieter Martens

  In de bak ermee, iedereen gelijk voor de wet.

 • Gertie Daerden

  Nu nog een "onafhankelijke" rechter zoeken tussen het cliënteel, om de burgers en de slachtoffers het idee te geven dat er iets aan gedaan wordt. Alternatieve nieuwssites zoals hoezithetnuecht.nl, schrijven al maanden dat ze benieuwd waren hoelang Epstein nog zou leven. Want de beerput mag niet open, de jetset zal de belastinggelden wel op krijgen, aan schandalig misbruik, en is nog maar topje van de ijsberg.