Exclusief voor abonnees

Juan Carlos, de altijd zo gevierde moderne koning, maakt een vernederende exit

De vader en grootvader van Juan Carlos brachten ook al lange delen van hun leven in ballingschap door.
Getty Images De vader en grootvader van Juan Carlos brachten ook al lange delen van hun leven in ballingschap door.
Hij was voorbestemd om de geschiedenisboeken in te gaan als de koning die Spanje slim wist te hervormen van een dictatuur naar een democratie. Maar nu is daar alsnog het vernederende ballingschap voor Juan Carlos. Het verhaal over de opkomst en val van een moderne koning.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Franc saas

  ons koningshuis leeft ook van gelden uit diefstal en uitbuiting hoor , Leopold II roofde in Congo alsof het maar normaal was . Dus die zijn nakomelingen leven van die rijkdom en verder op de kap van de belasting betaler .

 • Robert Swillen

  Al deze koningshuizen worden gesteund door rijke multinationals en banken, die meestal gelegen zijn in belastingvrije ministaatjes. Waar zij meestal zelf of hun kinderen in het bestuur zetelen.

 • Jo Van Echelpoel

  Vernedering kost niks en brengt geen rechtvaardigheid. Met geld kopen deze gekken het respect en afhankelijkheid des mensen om hun bodemloze put der machtige voldoening te dempen. Verbanning als schaamlap voor het volk!

 • Andy Van de Velde

  De moderne middeleeuwen waar de staat en de koning de brave burger uitperst om zelf in luxe te kunnen leven. Het zal nooit veranderen!

 • Rudy Van Daele

  De rijkdom van koningshuizen is allemaal opgebouwd van diefstal en uitbuiting maar dat mag blijkbaar niet gezegd worden.