Japanse prinses Ayako stapt in het (bescheiden) huwelijksbootje

Prinses Ayako (R) en haar man Kei Moriya na hun huwelijksceremonie.
REUTERS Prinses Ayako (R) en haar man Kei Moriya na hun huwelijksceremonie.
Prinses Ayako stapt vandaag in het huwelijksbootje met haar verloofde Kei Moriya, maar dat gaat - in tegenstelling tot Harry en Meghan - niet gepaard met pracht en praal. De vrouw verdwijnt uit het Japanse keizershuis en gaat voortaan als een gewone burger, mevrouw Ayako Moriya, door het leven. Ze krijgt nog een eenmalige uitkering van de Japanse regering, maar zal daarna niets meer te maken hebben met de keizerlijke familie.

Omdat prinses Ayako door haar huwelijk geen deel meer uitmaakt van het keizershuis, is de bruiloft een bescheiden aangelegenheid. Het gebeuren vormt een schril contrast met de koninklijke huwelijken eerder dit jaar, bijvoorbeeld van prins Harry en prinses Eugenie in Engeland. Zelfs de familie van Ayako is grotendeels afwezig: de prinses heeft afgelopen vrijdag al afscheid genomen van keizer Akihito en keizerin Michiko, en even belangrijk, van de keizerlijke voorvaderen in de aan hen gewijde heiligdommen. 

Ayako ontmoette haar bruidegom vanochtend in het Meji heiligdom in Tokio. Ze droeg voor de plechtigheid een kimono, een zogenoemde kouchiki. Ze werd wel vergezeld door haar moeder prinses Hisako en haar nog ongehuwde oudste zus prinses Tsuguko. Het is niet duidelijk is of haar getrouwde zus Noriko aanwezig mag zijn.

Morgen vindt er dan een bruiloftsfeest plaats in een hotel in Tokio, waar Ayako officieel wordt verwelkomd in haar nieuwe familie. Naar verluidt zullen kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako daar langskomen om de ex-prinses en haar man geluk te wensen.

Ayako en haar verloofde kwamen vanmorgen aan bij de Meiji Shrine. De ex-prinses koos daarbij voor traditionele kledij.
AP Ayako en haar verloofde kwamen vanmorgen aan bij de Meiji Shrine. De ex-prinses koos daarbij voor traditionele kledij.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • annette hermens

    wat een chagrijnen op die foto ... die japanners leven nog in het jaar 0, wat een vernedering voor die vrouw ... zomaar uit je familie gezet worden ....