Japans prinsesje weggepest van school

De Japanse prinses Aiko (8) gaat sinds begin deze week niet meer naar haar school, de Gakushuin-basisschool in Tokio. Ze blijft voorlopig thuis omdat ze gepest wordt door schoolgenootjes. Dat vertelt Issei Nomura, woordvoerder van de koninklijke familie, aan het nationale persagentschap Kyodo.

Aiko, dochter van kroonprins Naruhito en prinses Masako, was bang thuisgekomen van school en had geklaagd over buikpijn. Later bleek dat de prinses en haar klasgenootjes het hard te verduren kregen vanwege jongens uit een andere klas.

Zenuwaandoening
Volgens een schooldirecteur was de prinses afgelopen dinsdag geschrokken van een jongen die uit een andere klas weg was gelopen, nadat andere schoolgenoten dingen naar haar hadden gegooid en haar bang hadden gemaakt. Het Paleis heeft de school gevraagd om de zaak aan te pakken.

De koninklijke familie van Japan is beducht voor stress-situaties. Aiko's moeder Masako komt de jongste jaren nog maar zelden in de openbaarheid. Ze lijdt aan een zenuwaandoening ten gevolge van de druk die het leven voor de koninklijke familie met zich meebrengt. (tw)