Italiaans dorp ziet Paola weer afzeggen

Koningin Paola in februari, hier in gesprek met kunstenaar Jan Fabre.
BELGA Koningin Paola in februari, hier in gesprek met kunstenaar Jan Fabre.
Koningin Paola heeft niet alleen de samenstellers van de Biënnale in Venetië moeten teleurstellen, maar ook de kleine grensgemeente Grosio ten noorden van Milaan. Daar zou Paola een museum heropenen in de voormalige villa van de familie Visconti Venosta. Haar peettante, de in 1982 overleden markiezin Margherita Mossi Pallavicini, maakte daar deel van uit.

De koningin heeft echter vorige week van dokters te horen gekregen dat ze een tijd lang volledige rust moet houden. Dat betekende dat het voor deze week geplande bezoek aan Venetië geannuleerd moest worden en dat ook in Grosio, een stadje met 4.800 inwoners aan de grens met Zwitserland, een brief binnenkwam met de onwelkome boodschap dat ze niet kon komen.

"Omwille van gezondheidsredenen sta ik onder medisch toezicht in Brussel en moet ik rust in acht nemen", schreef Paola. Ze herstelt in kasteel Belvédère. Een lokale kunstenaar heeft ook pech. Hij had ter ere en ter herinnering aan het bezoek al een borstbeeld gemaakt van de in Italië geboren Paola. Dat kan ze nu niet zelf bewonderen, zo meldt Het Nieuwsblad vandaag.

Paola was in 1982 al eens in Grosio voor de uitvaart van de markiezin, die in haar nalatenschap de villa en het bijbehorende park overmaakte aan de gemeente. Sinds die tijd wacht Grosio op een nieuw bezoek van Paola, maar er kwam steeds iets tussen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels