IN BEELD. De juwelencollectie van Meghan Markle is meer dan 670.000 euro waard

Meghan Markle heeft een behoorlijke juwelencollectie verzameld in het afgelopen jaar.
Photo News Meghan Markle heeft een behoorlijke juwelencollectie verzameld in het afgelopen jaar.
Meghan Markle (37) heeft er als nieuwbakken royal een hoop rechten en plichten bij, maar gelukkig zijn er ook voordelen aan haar nieuwe job verbonden. Een uitgebreide juwelencollectie waar menig vrouw jaloers op is, bijvoorbeeld. 

De Britse krant The Daily Mail liet enkele juweliers uitrekenen hoeveel de juwelen zouden kosten die Meghan Markle het voorbije jaar droeg. Ze kwamen uit op de indrukwekkende som van 600.000 pond, zo'n 671.453 euro. De collectie telt 91 stukken: 7 kettingen, 23 armbanden, 26 ringen en 35 paar oorbellen. Zelfs de juwelenverzameling van haar schoonzus, Kate Middleton, is niet zo indrukwekkend: die zou ‘slechts’ 60 stukken tellen. 

In de juwelencollectie van Meghan Markle bevinden zich eigen stukken - zoals de ‘eternity ring’ en het Afrikaanse armbandje dat ze van echtgenoot Harry kreeg en een kettinkje met het woord ‘Mummy’ erop - maar ook erfstukken, zoals een ring van prinses Diana die Meghan op haar huwelijksdag droeg en oorbellen die ze cadeau kreeg van de Queen. Volgens juwelier Grant Mobley, die enkele van Diana’s erfstukken mocht schatten, mag Meghan daar erg tevreden mee zijn: “De koninklijke familie is een van de beste voorbeelden van hoe diamanten juwelen de tand des tijds kunnen doorstaan, van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven en door de jaren heen enkel in emotionele en intrinsieke waarde groeien.” En hij heeft ook een verklaring voor de interesse in Meghans juwelen: “Ze draagt vaak stukken die redelijk betaalbaar zijn voor de gemiddelde mens.” Al blijft dat natuurlijk allemaal relatief. 

Deze diamanten hanger droeg Meghan tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Een goede keuze, want het juweel is ontworpen door een Nieuw-Zeelandse juwelier, Jessica McCormack. De ketting kost 9.849,18 euro, en Meghan droeg hem drie keer tijdens de reis. De hertogin kreeg van premier Jacinda Ardern ook een paar oorbellen cadeau die ontworpen waren door de Nieuw-Zeelandse Boh Runga.
EPA Deze diamanten hanger droeg Meghan tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Een goede keuze, want het juweel is ontworpen door een Nieuw-Zeelandse juwelier, Jessica McCormack. De ketting kost 9.849,18 euro, en Meghan droeg hem drie keer tijdens de reis. De hertogin kreeg van premier Jacinda Ardern ook een paar oorbellen cadeau die ontworpen waren door de Nieuw-Zeelandse Boh Runga.
De meest recente toevoeging aan het juwelenkistje van Meghan: de befaamde ‘eternity ring’. Het was een cadeautje van echtgenoot Harry om hun eerste huwelijksverjaardag te vieren. Er wordt vermoed dat de ring ontworpen is door Harry Collins, de persoonlijke juwelier van de Queen. De diamanten ring kost 4.868,63 euro.
ISOPIX De meest recente toevoeging aan het juwelenkistje van Meghan: de befaamde ‘eternity ring’. Het was een cadeautje van echtgenoot Harry om hun eerste huwelijksverjaardag te vieren. Er wordt vermoed dat de ring ontworpen is door Harry Collins, de persoonlijke juwelier van de Queen. De diamanten ring kost 4.868,63 euro.
Tijdens het avondfeest op haar huwelijk, droeg Meghan deze schitterende oorbellen van Cartier (18 karaat goud), met 19 ronde diamanten en 10 rechthoekige stenen. De oorbellen kosten 67.154 euro.
photo_news Tijdens het avondfeest op haar huwelijk, droeg Meghan deze schitterende oorbellen van Cartier (18 karaat goud), met 19 ronde diamanten en 10 rechthoekige stenen. De oorbellen kosten 67.154 euro.
Ook deze prachtige ring - een erfstuk van prinses Diana - droeg ze tijdens het avondfeest. Ze kreeg de ring van Harry. Hij is 83.942 euro waard.
photo_news Ook deze prachtige ring - een erfstuk van prinses Diana - droeg ze tijdens het avondfeest. Ze kreeg de ring van Harry. Hij is 83.942 euro waard.
Ook de Queen geeft al eens cadeautjes aan haar nieuwe familieleden. Meghan kreeg deze oorbellen, van parels en diamanten, die 4.785,06 euro waard zijn. De hertogin draagt ze dan ook regelmatig.
photo_news Ook de Queen geeft al eens cadeautjes aan haar nieuwe familieleden. Meghan kreeg deze oorbellen, van parels en diamanten, die 4.785,06 euro waard zijn. De hertogin draagt ze dan ook regelmatig.
Ook deze oorbellen van Adina Reyter zijn een favoriet van de hertogin, want Meghan werd er al zes keer mee gespot. Ze kosten ‘slechts’ 420 euro.
Photo News Ook deze oorbellen van Adina Reyter zijn een favoriet van de hertogin, want Meghan werd er al zes keer mee gespot. Ze kosten ‘slechts’ 420 euro.
Op het huwelijk van prinses Eugenie koos Meghan voor een vrij sobere outfit, maar haar juwelen trokken wél de aandacht. Ze droeg maar liefst vier ringen, die in totaal 10.071 euro waard zijn. Verder koos ze nog voor een diamanten armband van 2.461,75 euro en oorbellen van 554 euro.
Photonews Op het huwelijk van prinses Eugenie koos Meghan voor een vrij sobere outfit, maar haar juwelen trokken wél de aandacht. Ze droeg maar liefst vier ringen, die in totaal 10.071 euro waard zijn. Verder koos ze nog voor een diamanten armband van 2.461,75 euro en oorbellen van 554 euro.
Tijdens een bezoekje aan Marokko droeg Meghan opvallende koperen oorbellen van het Franse merk Gas Bijoux, waar ook Brigitte Macron grote fan van is. De Gourmette-oorbellen kosten 144 euro, wat in vergelijking met de rest van haar collectie best nog betaalbaar is.
Photo News Tijdens een bezoekje aan Marokko droeg Meghan opvallende koperen oorbellen van het Franse merk Gas Bijoux, waar ook Brigitte Macron grote fan van is. De Gourmette-oorbellen kosten 144 euro, wat in vergelijking met de rest van haar collectie best nog betaalbaar is.
Deze kleine vlinderoorbelletjes zijn een erfstuk van prinses Diana. Meghan droeg ze op de eerste dag van haar Australië-tour, waar ze ook haar zwangerschap bevestigde.
REUTERS Deze kleine vlinderoorbelletjes zijn een erfstuk van prinses Diana. Meghan droeg ze op de eerste dag van haar Australië-tour, waar ze ook haar zwangerschap bevestigde.
De verlovingsring van Meghan werd ontworpen door Harry en gemaakt door Cleave and Company, de koninklijke juwelier. De ring kostte 137.140 euro.
AP De verlovingsring van Meghan werd ontworpen door Harry en gemaakt door Cleave and Company, de koninklijke juwelier. De ring kostte 137.140 euro.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Libotton

    En nog steeds niet tevreden !

  • Loesje Vranken

    Spijtig dat ze maar 2 armen, 10 vingers en 1 nek heeft, haha.De meerderheid ligt in de juwelenkist.

  • Nikolaas Bouman

    Ik hoop dat ze er ook gelukkig mee wordt, maar ik betwijfel dat. Die glimmertjes zijn echt niet belangrijk!