Honderden Britten krijgen Koninklijke onderscheiding

EPA
Het Britse model Twiggy is door koningin Elizabeth onderscheiden met een damehood, een koninklijke ridderorde. Lesley Hornby (69), zoals Twiggy in het echt heet, krijgt de prijs voor haar werk in de mode- en kunstwereld en haar inzet voor goede doelen, meldt de BBC.

Michael Palin (75) is het eerste lid van het legendarische comedygezelschap Monty Python dat deze hoge onderscheiding krijgt. Na zijn comedycarrière legde hij zich toe op het maken van cultuur- en reisprogramma’s op de Britse televisie.

AFP

Ook Gareth Southgate, de bondscoach van het Engelse voetbalteam, kreeg een onderscheiding. Zijn team schopte het tot de halve finales van het WK voetbal, waarin Engeland uiteindelijk als vierde eindigde.

Photo News

Ook de leden van het reddingsteam dat het Thaise jeugdvoetbalteam op spectaculaire wijze bevrijdde uit een grot in Thailand worden geridderd. Britse duikers haalden de groep eerder dit jaar uit een grottenstelsel. De twaalf jonge voetballers en de trainer waren daar vast komen te zitten toen het water steeg door regenval. De risicovolle reddingsoperatie kreeg wereldwijd veel aandacht.

AP

Op 1 januari krijgen honderden Britten, zowel bekenden als onbekenden, hun onderscheiding uitgereikt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • zoef de haas

    Wat ben je daarmee?Je wordt geen penny rijker.Het Brits koningshuis zal als allerlaatste in Europa blijven bestaan.De rest zal stilaan op de achtergrond verdwijnen en eindelijk zelf moeten instaan voor hun inkomen.Nu zijn dit nog Middeleeuwse toestanden.Er heerst zoveel armoede onder hun bevolking terwijl zij baden in gouden meubelen en interieurs