Harry en Meghan zwaar onder vuur voor gebruik privéjet: “En dat voor een eco-strijder”

Photo News
Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben de afgelopen dagen van alle kanten kritiek gekregen omdat ze voor een korte zomervakantie met een privéjet naar Ibiza vlogen. De hertog en hertogin van Sussex worden in de tabloids en op sociale media bestempeld als hypocriet. Ze pleiten zelf namelijk luidkeels voor maatregelen ter bescherming van het klimaat en het milieu.

The Sun meldt dat 'eco-strijder' Harry de volle laag krijgt voor het gebruik van 'een privéjet met enorme koolstofvoetafdruk'. En dat terwijl, zo voegde de krant er smalend aan toe, de prins net had gewaarschuwd voor de 'angstaanjagende' effecten van klimaatverandering. “De jet creëerde zeven keer meer CO2 per persoon dan een van de negen dagelijkse lijnvluchten van Londen naar het Spaanse vakantie-eiland”, berekende de krant.

Harry had in juli nog op zijn eigen Instagram-pagina geschreven dat 'met bijna 7,7 miljard mensen die deze aarde bewonen, elke keuze, elke voetafdruk, elke actie een verschil maakt.' Hij kreeg dan ook kritiek van Aaron Kiely, campagnevoerder van Friends of the Earth. "De hertog van Sussex spreekt prachtige en ontroerende woorden over het milieu en vliegt vervolgens op vakantie naar een Europese bestemming in een privéjet. Hij had een trein en daarna een boot kunnen nemen. Dit zou de perfecte gelegenheid zijn geweest om een milieuvoorbeeld te stellen.”

Geloofwaardigheid

Volgens de Daily Mirror ondermijnde het echtpaar hun eigen geloofwaardigheid met deze vakantievlucht. "Rolmodellen en influencers moeten doen wat ze prediken, anders devalueren ze de zaak die ze beweren te ondersteunen", citeerde het tabloid een professor.

Harry en Meghan vlogen vorige week samen met zoontje Archie naar Ibiza om er de 38ste verjaardag van Meghan te vieren. De reis, die onder meer door de keuze voor een privéjet verborgen werd gehouden voor de Britse pers, lekte deze week uit via Spaanse media. Buckingham Palace wil niet op de berichten reageren.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anatole De Cock

  Robert : dat is niet ver naast de waarheid. De werkende massa moet zowat alles alleen torsen om voor de ommekeer te zorgen. Maar zo kan/zal het klimaat nooit gered worden. Elk jaar worden de vernietigingen overal op onze verkrampte aarde groter..

 • Robert Van Damme

  Als er per dag 25.000 privéjets opstijgen... dan worden we 25.000 keer per dag viérkant in ons uitgelachen!!! En pléziér dat ze hebben !!! (Kijk maar naar de foto) Grinnikend om die dómme meute, kruipenden, maandelijks uitbetaalden, maandelijks schuld-afbetalenden (nog méér plezier), dubbel-job-draaienden (ooo nóg méér belastingen :)))) )... Dit moeten goedlachse mensen zijn... Ze lachen ons méér dan 25.000 keer per dag uit ! Ik denk dat ze last hebben van lachrimpeltjes...

 • Didi Bellens

  Ja Harry heeft veel kapsones gekregen dankzij Megan.

 • raf janssens

  Een typisch voorbeeld van de rijke influencers.

 • Mateo Buysse

  Vraag mij af hoelang dat gaat duren voor mensen gaan bekennen dat ze allemaal hypocriet zijn als het op milieu aankomt en we gewoon gaan bekennen dat er te veel mensen zijn. Waarschijnlijk nooit...en dan komt er een uitstervingsgolf waarschijnlijk.