Haar woorden zijn nog niet koud of ze maakt ze waar: Meghan vlucht met baby Archie naar Canada

Meghan en Archie zijn vertrokken naar Canada.
EPA Meghan en Archie zijn vertrokken naar Canada.
Nee, het is geen blufpoker dat de hertog en hertogin van Sussex aan het spelen zijn. Slechts drie dagen nadat prins Harry (35) en zijn vrouw, Meghan Markle (38), aankondigden dat ze een stapje zullen terugzetten uit de Britse monarchie, heeft Meghan het land alweer verlaten. 

Verschillende Britse kranten schreven vanochtend dat ze op het vliegtuig gestapt zou zijn richting Canada. Daar bracht ze zopas samen met haar gezin een lange vakantie van zes weken door. Het gerucht loopt al langer dat het koppel graag naar Noord-Amerika zou verhuizen, maar nu lijkt Meghan die droom dus ook echt na te jagen. 

Sterker nog: Archie, het eerste zoontje van het paar, heeft Canada nooit verlaten. “Meghan liet hem daar achter bij een nanny, omdat ze wist dat ze snel zou terugkeren”, klinkt het. “Harry is nog steeds in Groot-Brittannië, om te onderhandelen met zijn familie. Meghan had echter geen zin om de gevolgen van hun ingrijpende beslissing van dichtbij mee te maken. Het is nog niet bekend wanneer - en of - ze zal terugkomen.” 

Het nieuws werd ondertussen bevestigd door de woordvoeder van Sussex Royal: “Meghan, de echtgenote van prins Harry van Groot Brittannië, is teruggekeerd naar Canada om bij haar zoon Archie te zijn”, klinkt het in een officieel statement. 

Verbazend

Royalty-experts ter plaatse noemen deze ontwikkeling “ronduit verbazend”. “Na zes weken afwezigheid laat ze een spreekwoordelijke bom vallen op het land, om daarna na amper drie dagen weer te vertrekken. Dat is ongezien, en eigenlijk ook ongehoord.” Gisterenavond nog gaf koningin Elizabeth II haar familie de opdracht om een oplossing te zoeken voor haar kleinzoon en zijn vrouw. Een manier waarop ze de meeste van hun koninklijke taken konden laten vallen, zonder al te permanent uit de familie te stappen. Meghan bleef niet wachten op het antwoord. 

Prins Harry, daarentegen, moet nu samen met zijn vader Charles en zijn broer William uitdokteren hoe ze de situatie werkbaar kunnen houden voor alle betrokken partijen. Hun koninklijke status volledig laten vallen is namelijk geen optie. “Hij kan niet opeens ‘meneer Harry Wales’ worden”, verklaart de Britse royalty-expert Dickie Arbiter. “Hij blijft de kleinzoon van de koningin én de zoon van de toekomstige koning. Hij kan dat erfgoed niet uit zijn leven wissen, zo werkt het nu eenmaal niet.” 
134 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Grysouille

  Allemaal negatieve reacties. Dat Meghan en Harry hun eigen leven willen leiden, is toch de normaalste zaak van de wereld,niet? Ik zou van alle negatievelingen willen zien hoe zij er mee omgaan mochten ze dagelijks opgejaagd worden door paparazzi. Wie kan Harry ongelijk geven dat Hij niet wil de de geschiedenis zich herhaald? Ook wat de centen betreft, ik heb in geen enkele reactie gelezen dat Meghan een aanzienlijk bedrag gestort heeft voor een goed doel, wansmakelijk!!

 • Lydia Decker

  U kind 6 weken achter laten bij een nanny? Ieder zijn mening maar ik denk er het mijne van.

 • maud hallett

  Schaam U Meghan!

 • luc vandervelden

  Ze heeft een contract bij Disney zo te lezen, ze hebben hun patenten... veel werken zullen ze nog niet moeten doen. Ze hebben al een 40.000.000 " geschat". Compassie? Niet echt.

 • MICHELINE VANDERVAEREN

  Laat ze gaan maar zonder de voordelen in natura en dotaties ... en presenteer ze de rekening voor de verbouwing aan hun landgoed dat uit de zak van de belastingbetaler komt ...