Gemakkelijk! De Queen huurt iemand in om pijnlijke schoenen in te lopen

Angela Kelly is al jarenlang de assistente en naaister van de Queen
Getty - Fotomontage HLN Angela Kelly is al jarenlang de assistente en naaister van de Queen
Niets zo vervelend als nieuwe schoenen inlopen, want dat zorgt gegarandeerd voor een paar pijnlijke voeten. Maar als je koningin Elizabeth (93) bent, dan heb je daar uiteraard een oplossing voor gevonden. Angela Kelly, de naaister van de Queen, vertelt in haar boek ‘The Other Side of the Coin: The Queen’, hoe Elizabeth de pijnlijke taak simpelweg uitbesteedt. 

In haar boek ‘The Other Side of the Coin: The Queen’, beschrijft Angela Kelly welke creatieve oplossing koningin Elizabeth voor het schoenenprobleem bedacht. “Zoals is beschreven in de pers, loopt een dienaar de schoenen van Hare Majesteit in om ervoor te zorgen dat ze comfortabel zijn en dat ze altijd klaar is om te gaan”, schrijft Kelly. “En ja, ik ben die dienaar.” Al vindt ze dat duidelijk geen al te groot probleem: “De Queen heeft erg weinig privémomenten en dus ook geen tijd om haar schoenen in te lopen. En aangezien we dezelfde schoenmaat hebben, is dit de meest logische oplossing.”

In 2017 verklapte ontwerper Stewart Parvin al aan de Evening Standard dat een lid van het koninklijke huishouden de schoenen van Elizabeth draagt om ze in te lopen. “Die schoenen moeten meteen comfortabel zijn", legde Parvin toen uit. “Ze heeft inderdaad iemand om ze te dragen. De Queen kan nooit zeggen: ‘Oh, ik voel me oncomfortabel, ik kan niet verder lopen.’ Ze heeft het recht om de schoenen door iemand te laten inlopen.”

De Queen heeft trouwens nog wel meer verrassingen in petto wat haar garderobe betreft: 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ann Van Damme

  Nieuw beroep: schoeneninloper. Ik wil er ook wel een.

 • Christel Bastiaens

  Ze doet maar in haar plaats was ik daar zelfs nog niet opgekomen . Van mij mag iedereen doen wat hij wilt .Zolang dat je een ander geen pijn doet of kwets .

 • Carlo Verstappen

  Als die dame dat uit vrije wil doet en daar voor betaald word is dat mooi meegenomen.

 • Georges Vande Velde

  De tijd van “ houd ze dom” is nog altijd niet voorbij . MensDOM wordt toch wakker. Al die middeleeuwse toestanden moesten reeds lang afgeschaft zijn. Wie houd dit instant ? Juist het profitariaat,die er van krijgt staat er nog achter of de dwazen der aarde !

 • Marc Fabry

  Mij werd altijd verteld door mijn ouders dat je nooit schoenen moet kopen die pijn doen als je ze past. Ik heb dus nooit mijn schoenen moeten inlopen. En daarbij ,wat voor een slechte schoenmaker heeft zij dan wel? Ze zal haar schoenen heus niet van de Shoe discount hebben.....