Exclusief voor abonnees

Geen royale vakantie voor koning Filip en Mathilde deze zomer: “Maar als je een luxueus Center Parcs in eigen tuin hebt, is dat toch iets makkelijker”

BELGA
In tegenstelling tot zijn voorgangers bezit koning Filip (60) geen vakantiehuis in het buitenland. En een eigen motorjacht, zoals zijn vader Albert (86) en zijn oom Boudewijn, heeft hij ook al niet. Toch hoeft het koninklijke gezin zich deze vakantie niet te vervelen, zelfs niet als ze het goede voorbeeld willen geven door in eigen land te blijven, zo schrijft weekblad Story deze week. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Conny De Groote

  Graag het systeem zoals in Nederland; gedaan met dotaties voor die ganse familie.

 • fabrice Hubaut

  Ik ga ook niet met vakantie, dit jaar, eenvoudig, 2020 is te belangrijk om het niet uit te doen.

 • Guido Pintens

  weer gemakkelijk om af te geven op wat onze koninklijke familie kan doen. Ipv daar op af te geven zouden de criticasters beter eens zien wat supersterren (cinema), topvoetballers en multimiljardairs doen met hun geld. Bij hen betekent deze "luxe" van ons koningshuis niks. Die superrijken tappen uit véél meer gouden vaatjes. Van extreem dure superjachten tot extreem dure privéjets om op vakantie te gaan, en daar blijft het bijlange niet bij. Zoek het maar op wat dié allemaal verbrassen!

 • Eli Bos

  Een mens vraagt zich af waarom het gewone volkske dan nog zijn rekeningen moet blijven betalen? Ik ga mij richten tot het Hof Rechten van de Mens want alle Belgen gelijk voor de Wet.

 • Anna Pauels

  De dotatie zouden enkel en allen voor Flipke moeten en niet voor de rest. Het is slim gezien om Albert de titel van koning te laten houden, dan krijgt hij nog steeds veel te veel dotatie. Maar ja, de gewone man zal alles wel betalen, hé Flip