FOTO's: Filip, Mathilde en de kinderen bezoeken abdij Villers-la-ville

Vlnr: prins Emmanuel, prins Gabriel, koningin Mathilde , koning Philippe, kroonprinses Elisabeth en prinses Eleonore.
AP Vlnr: prins Emmanuel, prins Gabriel, koningin Mathilde , koning Philippe, kroonprinses Elisabeth en prinses Eleonore.
Koning Filip en koningin Mathilde hebben met hun vier kinderen de abdij van Villers-la-ville bezocht. Het koninklijk gezin poseerde na een uitgebreide rondleiding door de ruïnes voor de pers.

Filip, Mathilde, kroonprinses Elisabeth (16), prins Gabriël (14), prins Emmanuel (12) en prinses Eléonore (10) wandelden met een tablet in de hand door de ruïnes in Waals-Brabant. Daarop konden ze zien hoe de voormalige cisterciënzerabdij er in de dertiende eeuw uit zag. "Het is prachtig", zei Mathilde toen ze de abdijkerk binnenstapte.

Het gezinsuitstapje vond al op 24 juni plaats, maakte het Belgische hof zaterdag bekend. Elke zomer aan het begin van de vakantie trekt de koninklijke familie er een dagje op uit.

Voor prinses Elisabeth is een einde gekomen aan de schoolcarrière in eigen land. Ze heeft het vijfde middelbaar beëindigd aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel en zal vanaf september haar humaniora afmaken in een exclusief college in Wales.

EPA
EPA
BELGA
EPA
EPA
REUTERS
EPA
EPA
BELGA
REUTERS
EPA38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  veel geluk , ge moet maar in de juiste stal geboren worden hé , maar heel da circus is niet meer van deze tijd , ze lachen ons in feite uit terwijl we erbij staan

 • Karine Roeland

  Zij hebben tijd en geld om op vakantie te gaan, de werkmens heeft geen tijd en geld meer over om op vakantie te gaan. Ze doen veel moeite om hun imago van "gelukkig gezin" op te krikken. Zij hebben nog reden om te lachen, wij niet.

 • Jean West

  serge vansteenkiste Een president kan je wegstemmen en zijn familie word niet betaald. Albert en Paola worden ook verder betaald, ze blijven zelfs hun titel houden. Uw uitleg klopt niet. En waarom moet ze na het vijfde middelbaar in het buitenland studeren? Met andere woorden de scholen in België zijn niet goed genoeg voor haar maar voor het volk dat hen betaald wel.

 • annette hermens

  Eindelijk leuke opnames van de Belgische Royals, het hoeven niet altijd de Engelsen hof Nederanders te zijn. De kroonprinses is bij lange na niet zo opgetut als de drie A's uit Holland ... leuk meisje ...

 • Rik Hofman

  daat gingen wij in de jaren 60 naartoe op schoolreis. Samen met het hellend vlak van Ronquière