Foei, te korte rok: Britse Queen tikt Kate Middleton op de vingers

Queen Kate Middleton
Getty - Fotomontage HLN Queen Kate Middleton
Dat de Britse royals zich naar heel wat koninklijke regels moeten schikken als het op hun garderobe aankomt, was natuurlijk te verwachten. Maar blijkbaar doet Kate Middleton (37), de vrouw van prins William, toch geregeld haar eigen zin. Met alle gevolgen van dien, want volgens de Britse royaltyjournaliste Ashley Pearson krijgt de hertogin van Cambridge geregeld een tik op de vingers van de Queen. 

Dat stelt Ashley Pearson in een interview met televisiezender Quest Red. Volgens de journaliste krijgt Kate Middleton geregeld een berisping, omdat haar jurken en rokken te kort zouden zijn, of omdat de kleur van haar panty’s niet bij de rest van haar ensemble zou passen. 

Volgens de royaltyexperte krijgt Middleton veel strengere kledingvoorschriften opgelegd dan bijvoorbeeld Meghan Markle. Kate zou geregeld geschreven nota’s ontvangen van Queen Elizabeth, waarin ze bepaalde keuzes of outfits van de hertogin dan afkeurt. Zeker als de gekozen look later overal in de media verschijnt. 

“Kate moet aan een andere standaard voldoen, omdat William tweede in de lijn is voor de troonopvolging. Een groot verschil met Meghan Markle, en dat vertaalt zich in andere regels. Kate’s rokken en jurken moeten een bepaalde lengte hebben. En als ze te kort zijn, of de kleur is niet gepast, dan deinst de Queen er niet voor terug om dat te laten weten.”

Rebelse kant

Het feit dat de hertogin toch geregeld voor de dag komt met een jurk die boven de knieën komt, toont evenwel de rebelse kant van Kate Middleton. Hiermee maakt ze duidelijk dat ze ingaat tegen het verbod van haar ‘schoongrootmoeder’ Elizabeth, die haar dus verboden heeft om jurken en rokken boven de knie te dragen.

Getty Images
Photo News
REPORTERS / alpha14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elsje Monserez

  Wat is daar nu verkeerd aan een jurk of rok juist boven de knie.Nondeku het is wel een jonge sierlijke vrouw hè, en geen oud meetje hè.

 • Patrizia Drowaert

  Pas je aan de regels aan dat weet je op voorhand of was de titel belangrijk en het geld? Weinig respect toont het in ieder geval.

 • Pieter Martens

  Foei die Queen hoort thuis in de middeleeuwen en niet in 2019.

 • Rudolf Jacobs

  queen heeft gelijk trekt op niks ze is anders altijd zo mooi en sexy gekleed net boven de knie is het mooiste en het vrouwelijkste dat er is ze hoeven bij wijze van spreken niet met hun kont bloot te lopen ,voor een keer kunnen we het haar wel vergeven ze zal dit zelf ook wel merken als ze die lelijke foto ziet

 • Dick van Aggelen

  Korte rok staat haar niet, haar benen zijn niet mooi.